Petrom a scumpit benzina şi motorina, pentru a patra oara în 2 luni!!!!

* De bucurie că românii sunt așa de fraieri și le cumpără carburanții indiferent de preț, Petrom a scumpit benzina şi motorina, pentru a patra oara în 2 luni * Culmea este că zilele trecute Petrom a anunțat un profit record de aproape un miliard de euro * Același grup Petrom a descoperit un nou zăcământ de gaze în Marea Neagră pe care le vor vinde, cât pot ei de scump, românilor!!! *

Petrom a scumpit masiv carburanţii începând de ieri noapte. La doar o zi după ce au afirmat că “va continua politica de creştere moderată a preţurilor”, compania a majorat preţurile. Litrul de benzină a urcat cu 12 bani, iar cel de motorină cu 9 bani pe litru. Astfel, un litru de Euro Diesel 5 a ajuns la 5,97 de lei, de la 5,88 de lei. Un litru de Premium Fără Plumb 95 se vinde cu 5,79 de lei, de la 5,67 de lei, iar un litru de Top Premium 99+ are un preț de 6,16, prețul anterior fiind de 6,04 lei. Scumpirea este pusă pe seama creşterii cotaţiilor de pe pieţele internaţionale. Barilul de petrol a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele 9 luni. Şi Lukoil a scumpit pentru benzina de 95 cu trei bani pe litru.

Politica de creştere moderată a preţurilor

“Continuăm aceeaşi politică de creştere moderată a preţurilor, dar urmând principiile de piaţă pe baza cotaţiilor internaţionale şi a fiscalităţii”, a declarat directorul Petrom, Mariana Gheorghe. Anul trecut, Petrom, cea mai mare companie românească, a majorat preţul motorinei cu 25 la sută şi pe cel al benzinei cu 22 de procente. Conducerea companiei motivează scumpirile prin creşterea preţului barilului cu 40 de procente. Cotaţia barilului de petrol la bursa din Londra a atins 122 de dolari, cel mai mare nivel din ultimele nouă luni. Ca de obicei, orice scumpire a materiei prime se va vedea şi la pompă. În schimb, în momentul în care barilul se ieftineşte, preţurile nu scad automat.

Profit record la Petrom

Grupul Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, după ce în ultimul trimestru a raportat un profit în urcare cu 8%, la 838 milioane lei (203,7 milioane euro).În privinţa vânzărilor Petrom atins de asemenea un nivel record, de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde de euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, după ce în ultimul trimestru din 2011 nivelul acestora a urcat cu 17%, la 6,39 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.