Plafonarea salariilor la CJ aprobată! ALEXE (USR) acuză înțelegeri făcute pe sub masă!!!

* Consiliul Județean Vrancea a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind menținerea salariilor funcționarilor din administrația județeană și a angajaților instituțiilor din subordinea CJ la nivelul anului 2022 * Proiectul a trecut desi grupul consilierilor PSD a votat împotrivă iar doi consilieri USR s-au abținut de la vot * Acest fapt a fost posibil deoarece o parte a consilierilor USR au votat pentru iar 2 consilieri PSD au lipsit de la ședință și astfel a existat majoritatea simplă necesară * Din cei 31 de consilieri au fost prezenți în sală 29 * Vasile ALEXE (USR) acuză „înțelegeri făcute  pe sub masă“ *

„În funcție de decizia pe care o va lua Curtea Constituțională pe 28 februarie, vom acționa în consecință, ținând cont de toate aspectele care vor fi clarificate“, a declarat Cătălin TOMA, președintele Consiliului Județean Vrancea. Consilierii PSD au votat împotriva proiectului, argumentele deciziei fiind prezentate de către Vasile MARIN.

* Schismă la vot în USR *

Interesant a fost faptul că nu toți consilierii județeani ai USR au votat la fel, Vasile ALEXE și Mihăiță LEPĂDATU abținându-se la vot. „Deci, Guvernul României, prin hotărâre de guvern stabilește un salariu de bază minim brut pe țară GARANTAT, așa scrie în hotărâre, salariu minim care se aplică atunci când se calculează salariile și care, în mod automat duce la creșterea acestora. Adică un drept patrimonial dat de Guvernul României venim noi astăzi și îl luăm angajaților din CJ și instituțiile subordonate de parcă aceștia ar fi niște chiaburi care-și permit achizitionarea de proprietăți prin Spania sau cine stie ce locuri exotice, care au la dispoziție mașini ale instituției, cu șofer, să le transporte copii la școli.

Nu, și nici nu sunt prin consilii de administrație bine remunerate sau au contracte de mentenanță sau prestări servicii cu CJ sau alte instituții din județ. Nu stimați colegi, nu sunt chiaburi, iar unii dintre ei chiar se găsesc în situații dificile datorate creșterii dobânzilor la credite, inflației, creșterii prețurilor la alimente. Poate nu știti dle presedinte dar prețul la ouă a crescut cu 35%, zahărul de la 3 lei, 3 lei si ceva se vinde cu 6-7 lei, carburantul e 8 lei, energia electrică nu mai vorbesc.

Cu toate acestea veniți și ne propuneți să nu creștem salariile așa cum a hotărât Guvernul României, asta în condițiile în care, taman ce deunăzi, baștanii din Parlamentul României și-au crescut suma forfetară pe care o au la dispoziție cu circa 7500 de lei, de la 28.000 de lei la 35.500 lei, vezi Doamne, pentru acoperirea efectului inflației. Când am propus scăderea indemnizației membrilor ATOP, grupul consilierilor județeni PNL și ALDE a făcut scut și s-a împotrivit asta în condițiile în care un membru ATOP încaseaza o indemnizație de 3.285 lei net, echivalentul salariului lunar al unui agent de poliție debutant, și asta pentru câteva ore de discuții într-un organ cu rol consultativ.

Pentru ei sunt bani și pentru angajații, funcționari și personal contractual nu sunt?

Nu dle președinte, pentru câteva persoane care se ridică la nivelul de salarizare al indemnizației lunare a vicepreședinților de consiliu județean, salarii care pot fi plafonate printr-o decizie a ordonatorului de credite, nu este moral ca toată lumea sa sufere.

D-le președinte, proiectul de hotărâre nu este oportun și nu au fost respectați pașii procedurali, respectiv nu au fost îndeplinite obligațiile prevăzute de art 11 din legea 153 din 2017 în ceea ce privește consultarea organizației sindicale reprezentative sau a reprezentanților salariaților, pentru că este vorba despre un drept patrimonial, dreptul la salariu.

Eu nu voi susține acest proiect indiferent de consecințele politice care se vor răsfrânge asupra mea și vă cer să retrageți proiectul, să așteptăm decizia Curții Constituționale a României și mai apoi, dacă este cazul, să ne propuneți spre dezbatere această CHESTIUNE, cum spune mai marele de la Cotroceni. Din păcate pentru oamenii din CJ și instituțiile subordonate salariile vor fi plafonate, cred eu, ca urmare a unor înțelegeri făcute pe sub masa“, a fost declarația consilierului județean USR, Vasile ALEXE.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.