Prefectul vrea să taie în carne vie în scandalul de la Pedagogic!

* Verificările de la Colegiul Național Pedagogic “ Spiru Haret “ Focșani au confirmat informațiile care vizează deficiențele din unitatea școlară * Este vorba despre aspecte ce țin de regimul actelor de studii, precum și încălcarea prevederilor legale privind procedurile de angajare a personalului auxiliar * Este de așteptat ca, în perioada următoare să avem parte de tăieri de capete la Pedagogic *

Vă reamintim că prof. Carmen ION, fondatoarea festivalului de book-trailere BOOVIE, a reclamat faptul că a fost agresată de contabila unității în biroul directoarei Natașa SIMION. Totul s-a petrecut la sfârșitul lunii septembrie iar în urma acestui scandal prefectul Nicușor HALICI a solicitat să fie efectuate verificări legate de ceea ce se întâmplă de fapt la colegiul focșănean. La momentul respectiv a existat chiar și o sesizare la 112 ceea ce a condus la deschiderea unui caz la Poliție. „În urma verificărilor complexe efectuate de comisia mixtă în privința funcționării unității de învățământ Colegiul Național Pedagogic “ Spiru Haret “ Focșani, am convocat o ședință de lucru pentru a putea aborda raportul privind acțiunile de verificare întreprinse. Iar ceea ce ne-a fost prezentat inițial, nu doar că a fost și certificat, dar este mai mult decât am luat la cunoștință“, spune prefectul Nicușor HALICI.

Potrivit prefectului au fost confirmate informațiile care vizează deficiențele privind aspecte ce țin de regimul actelor de studii, precum și încălcarea prevederilor legale privind procedurile de angajare a personalului auxiliar, constatându-se că unitatea școlară are elaborat propriul Regulament de Organizare și Funcționare. La ședința de la Prefectură au participat atât inspectorul general al ISJ Vrancea, Dana MARCHITAN cât și profesori ai colegiului, inclusiv directorul unității prof. Natașa SIMION și prof. Carmen ION.

„Idealul educațional al școlii consta în dezvoltarea liberă și armonioasă a individualității umane, în formarea unei personalități autonome, fiind destul de evident ca la nivelul Colegiului Național “ Spiru Haret “ cultura organizațională constituie un impediment în realizarea acestor obiective generale, acest lucru răsfrângându-se asupra elevilor, într-un mod negativ! Nu accept astfel de derapaje care să afecteze actul educațional, dincolo de un climat profesional, vorbim mai ales despre destinele copiilor care pot fi schimbate ireversibil. Voi face toate demersurile ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, pentru ca aici vorbim despre copiii noștri, care au nevoie de persoane dedicate, care să le contureze viitorul și să reprezinte modele pentru ei în viață!“, a mai adăugat Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.