PREZENŢĂ DE SUCCES A SERVICIULUI DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE LA CONGRESUL MONDIAL PENTRU SISTEME INTELIGENTE DE TRANSPORT DE LA VIENA

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) este prezent la cel de-al 19-lea Congres Mondial pentru Sisteme Inteligente de Transport, eveniment organizat sub egida Comisiei Europene la Viena,  în perioada 22-26 octombrie a.c.. Alături de reprezentanţii de nivel înalt ai CE, manifestarea reuneşte actori principali din domeniul Sistemelor Inteligente de Transport  şi reprezentanţi ai industriei auto.

Invitat oficial la Congres, Directorul STS, generalul inginer Marcel Opriş, a prezentat rezultatele concrete obţinute de România pe linia dezvoltării serviciilor de urgenţă cu aplicabilitate în domeniul transportului rutier.

De un succes deosebit s-a bucurat partea practică, demonstrativă, prilej cu care participanţii au putut evalua direct modul de implementare şi operare în România a noului serviciu pentru apel de urgenţă din vehicule, denumit eCall-112. Sistemul eCall permite apelarea de urgenţă, manual sau automat, a  dispeceratului 112, odată cu transmiterea de informaţii relevante privind locul accidentului şi date tehnice ale  vehiculelor implicate.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este singurul invitat la acest congres mondial care a prezentat, printr-o demonstraţie în direct, întregul flux al serviciului de urgenţă eCall. Apeluri eCall generate din Bucureşti au fost recepţionate pe o staţie tip dispecer 112 instalată în standul expoziţional din Viena, conectată securizat prin Internet, într-o reţea privată virtuală, la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – Dispeceratul 112 Bucureşti. Participanţii au putut vedea modul de recepţionare a apelului si poziţionarea automată pe hartă a datelor despre accident şi apoi alarmarea serviciilor de urgenţă din România pentru intervenţie şi salvare.

Comisia Europeană susţine armonizarea şi standardizarea serviciului eCall-112 şi a felicitat în mod oficial România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru performanţele atinse, arătând că ţara noastră este pregătită pentru implementarea serviciului eCall, ce va deveni obligatoriu în Europa din anul 2015.

Pentru informaţii suplimentare privind acest eveniment sau despre serviciul de urgenţă din vehicule, eCall, puteţi să accesaţi www.112.ro, 2012.itsworldcongress.com sau www.heero-pilot.eu

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.