Primăria Focșani nu va prelua centrul de vaccinare de la Casa Armatei!

Primarul Cristi Misăilă atrage atenția asupra faptului că, din punct de vedere legal, primăria Focșani nu poate prelua acest centru * Altă cauză care face improbabilă preluarea centrului de vaccinare de la Casa Armatei sunt costurile foarte mari de întreținere ale acestui imobil * Primarul Cristi Misăilă a propus alte locații pentru mutarea acestui centru de vaccinare *

Prefectura Vrancea și Direcția de Sănătate Publică Vrancea au înființat un centru de vaccinare la Casa Armatei, fără consultarea Primăriei Municipiului Focșani. Acum, în plină campanie de vaccinare împotriva Covid-19, Guvernul a transferat întreaga responsabilitate a administrării centrelor de vaccinare și a angajării personalului din centre în sarcina Primăriilor, cu promisiunea că autoritățile locale vor primi ulterior banii cheltuiți pe perioada derulării acesteia.

„Casa Armatei din Focșani este un imobil aflat în administrarea Ministerului Apărării Naționale (Brigada 8 ROT) și nu poate fi preluat, total sau partial, în mod legal în administrarea Primăriei Municipiului Focșani decât în baza unei Hotărâri de Guvern. Acest lucru se pare că nu îl înțeleg nici cei de la Prefectură și nici cei de la DSP Vrancea, care mă acuză că refuz să iau în administrare Centrul de vaccinare de la Casa Armatei. La Dispensarul din Sud funcționează doar un singur punct de vaccinare, deși există posibilitate pentru a se înființa încă cel puțin trei puncte de vaccinare în același imobil.

Mai mult decît atat, trebuie menționat și faptul că valorile facturilor lunare de utilități sunt foarte mari la Casa Armatei – 22.000 lei apă, 30.000 lei energie termică, iar cele cu energia electrică și mai mari. Toate acestea sunt cheltuieli care vor trebui suportate de la bugetul local până la finanțarea venită de la Guvern, care, din experiența centrelor de carantinare, întârzie foarte mult.

Având în vedere aceste aspecte, am propus Prefectului si conducerii DSP Vrancea să ia în calcul mai multe imobile ce aparțin Primăriei (sălile de sport ale unităților școlare și hotelul bază de practică de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“), pentru că la Casa Armatei nu ni se pune la dispoziție toată clădirea, ci numai o suprafață. În aceste condiții, cum vom calcula consumurile de apă, de energie, de încălzire și așa mai departe, atât timp cât nu există o diferențiere și o departajare foarte clară a acestora. Și va veni apoi Curtea de Conturi, pentru că a venit imediat și după ce s-a terminat cu carantinarea și am fost verificați la sânge. Dar raportul final a arătat că avem toate documentele în regulă, pentru că eu am respectat întocmai legea și tocmai de aceea nu pot să închei, în condițiile de față, un contract în afara legii.

Cu tot respectul pentru toți focșănenii, trebuie să se găsească o soluție LEGALĂ pentru a prelua acel spațiu și atunci îl vom prelua IMEDIAT. Iar singura soluție legală este să se dea o Hotărâre de Guvern în acest sens“, a declarat primarul Cristi Misăilă.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.