Primele autobuze electrice au intrat pe trasee în Focșani!

* Cele șapte autobuze Karsan e-Jest care au intrat pe trasee sunt achiziționate de Primăria Municipiului Focșani în cadrul proiectului european „Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani”.

În prima etapă are loc testarea autobuzelor pentru a evalua autonomia reală, în condițiile de trafic din Focșani. Prin acest proiect European trebuie achiziționate 16 autobuze electrice din care 9 autobuze de 10 m și 7 autobuze de 6 m, dar și 16 stații de încărcare lentă precum și 5 stații de încărcare rapidă. Primele 7 autobuze electrice achiziționate prin acest proiect au fost livrate în luna octombrie după care a urmat dotarea cu echipamentele pentru sistemele de informare traseu, sistemele de ticketing, recepția autovehiculelor, înmatricularea și transferul în administrarea Societății de Transport Public Focșani.

Primăria Municipiului Focșani va mai implementa un proiect european, „Achiziția de autobuze ecologice, stații de încărcare și sisteme asociate”, cu o valoare de 10.556.000,00 euro fără TVA. Proiectul a fost declarat eligibil de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi finanțat prin PNRR, Componenta 10 Fondul Local.

Proiectul european în care Primăria Municipiului Focșani este lider de proiect va fi implementat în colaborare cu alte șapte unități administrativ-teritoriale, respectiv: Gologanu, Golești, Vânători, Răstoaca, Slobozia Ciorăști, Câmpineanca și Vârteșcoiu. Proiectul vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Municipiului Focșani, prin investiții de modernizare a condițiilor de transport și creșterea accesibilității acestuia, după cum au fost identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Focșani 2021-2027.

În cadrul proiectului vor fi realizate următoarele activități: achiziția a 21 autobuze electrice de capacitate medie și sisteme asociate; 8 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice; 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice; activități de proiectare și asistență tehnică (pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice).

“În final, proiectul urmărește operaționalizarea transportului public la nivelul Municipiului Focșani, prin îmbunătățirea ofertei de transport public în această zonă, ce va conduce la creșterea nivelului de utilizare a acestui mod de transport în detrimentul autovehiculelor personale. Obiectivul nostru este ca pe străzile Municipiului Focșani să circule doar autobuze electrice, țintă pe care estimăm că o vom atinge la finalul anului viitor”, spune primarul municipiului Focșani, Cristi MISAILA.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.