Proiect pentru lunca Siretului inferior!

* Astăzi s-a lansat la Focșani proiectul „Implementarea de măsuri active de conservare, din Planul de management aprobat, pe teritoriul ROSPA0071 Lunca Siretului inferior și al ariilor naturale protejate cu care se suprapune“, finanțat prin POIM 2014-2020, cu o valoare de 37 milioane lei *

Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate și de Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA prin Direcția Silvică Vrancea, iar la evenimentul de la Focșani participă și Daniel NICOLESCU – director general Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA.

Proiectul SIRET va asigura conservarea speciilor și habitatelor din Lunca Siretului Inferior.

În altă ordine de idei, rolul Consiliului Județean Vrancea în domeniul protecției mediului este unul extrem de important. În prezent, administrația județeană coordonează implementarea la nivel județean, a Planului de Menținere a Calității Aerului.

De altfel, Vrancea este primul județ din România care a instalat senzori de monitorizare a aerului în toate orașele sale. Vă reamintim faptul că, începând din luna octombrie 2022, Consiliul Județean a montat senzori performanți în Focșani, Adjud, Panciu, Odobești și Mărășești, ca parte a unei campanii de conștientizare a populației cu privire la nivelul real al calității aerului, derulată chiar de CJ. Indicatorii raportați de fiecare senzor pot fi verificați în timp real pe platforma digitală www.aercuratvn.ro.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.