Puncte de prim ajutor împotriva caniculei înființate de primăria Focșani

* Primele două au fost înființate încă de astăzi, în fața Primăriei și în Piața Sud * Toate persoanele care vor primi ajutor medical vor fi obligate să poarte mască de protecție *

Întrucât în Focșani se înregistrează temperaturi foarte ridicate (+35 ˚C) și un indice de confort termic ce depășește 80 ITU, Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Școala Postliceală “Hippocrate”, organizează, începând cu data de 30 iunie 2020, mai multe puncte de prim ajutor.

Primele două au fost înființate încă de astăzi, în fața Primăriei și în Piața Sud. Din data de 1 iulie însă, acestea vor putea fi găsite în Piața Sud, Piața Moldovei, Parcul Central – Piața Unirii, Gara Focșani, Autogara Focșani, Parcul Teatru, Parcul Bălcescu și în Parcul Schuman, între orele 13.00 – 18.30, astfel încât cetățenii din tot orașul să poată primi, în caz de nevoie, chiar și unele servicii medicale primare. Toate persoanele care vor primi ajutor medical vor fi obligate să poarte mască de protecție.

De asemenea, prin aceste puncte de prim ajutor focșănenii vor beneficia de apă plată și apă minerală, deoarece din cauza caniculei gradul de deshidratare este cât se poate de ridicat, ceea ce poate duce la reale probleme de sănătate, mai ales persoanelor în vârstă sau cu tulburări cardiace.  

„Față de anii precedenți am luat măsura creșterii numărului de puncte de prim ajutor tocmai ca să venim în sprijinul cetățenilor și să eliminăm, pe cât posibil, apariția unor complicații cauzate de expunerea la temperaturile ridicate din această perioadă“, se spune în comunicatul de presă emis de instituție. Prin grija Primăriei Municipiului Focșani, personalul medical care deservește aceste puncte va fi echipat cu măști și mănuși de protecție, iar la nevoie și dezinfectant.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.