Q început Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat!

Programul este dezvoltat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației *

Obiectivul acestui program este finanțarea proiectării și execuției lucrărilor de consolidare la clădirile încadrate de către experți tehnici atestați pentru cerința fundamentală rezistență mecanică și stabilitate în clasa de risc seismic RsI sau RsII prin raport de expertiză tehnică, realizată în conformitate cu normativul Cod de proiectare seismică – Partea a III-a – Prevederi pentru evaluarea seismică a clădirilor existente, indicativ P100-3, în vigoare la data solicitării includerii în program;

𝘊𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘤𝘰𝘱𝘶𝘭?

Creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice, precum și asigurării funcționalității acestora, conform tuturor cerințelor fundamentale și a creșterii eficienței energetice.

𝘊𝘦 𝘥𝘰𝘤𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢t𝘪𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳a 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘢𝘱𝘭𝘪𝘤𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵 𝘗𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮?

Solicitanții programului au la dispoziție o perioadă de 60 de zile pentru a încărca, în platforma digitală investitii.mdlpa.ro, cererea de finanțare, însoțită de raportul sintetic al evaluării seismice și de raportul de audit energetic, în cazul în care aceștia solicită finanțare integrată.

𝘊𝘪𝘯𝘦 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘱𝘶𝘯𝘦 𝘤𝘦𝘳𝘦𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢𝘳𝘦?Cererile de finanțare pot fi depuse de autoritățile publice locale și centrale, fiind aplicat criteriul primul venit – primul servit.

𝘊𝘢𝘳𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘣𝘶𝘨𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘢𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢𝘯𝘶𝘭 2023?Programul are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa următorul link: https://www.mdlpa.ro/subarticles/5/csekeattiladin2023vomderulaunnouprogramguvernamentalpentruconsolidareacladirilorcuriscseismic30122022

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.