Re-venim la teatru – retrospectiva festivalului de bunăvoie începe mâine, 27 noiembrie!!!

În perioada 27 noiembrie – 5 decembrie, în cadrul centenarului Teatrului Municipal „Maior. Gh. Pastia”, va avea loc retrospectiva primei ediții a Festivalului Vin’ La Teatru. Începând de miercuri, teatrul va găzdui trei dintre cele mai apreciate spectacole din selecția festivalului și un spectacol prezentat în premieră la Focșani. Toate cele patru spectacole vor începe la ora 19:00. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a teatrului. Mai multe detalii despre Ediția I găsiți pe site-ul festivalului: http://vinlateatru.ro/ și pe Facebook: https://www.facebook.com/vinlateatru

Miercuri, 27 noiembrie, pe scena teatrului revine „Zic Zac”, unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru-dans din țară, care a făcut parte din programul multor festivaluri de renume din țară ca UnderCloud (București), Temps d’Images (Cluj) și Eurothalia (Timișoara) și care a primit numeroase premii. „Zic Zac”, construit de Andrea Gavriliu (în rol de coregraf și interpret), Ștefan Lupu și Gabriel Costin, este fără îndoială spectacolul noii generații. Joi, registrul se schimbă radical: „Kean”, în regia lui Alexandru Pavel, cu Mihai Nițu, Lia Gherman și Vladimir Albu este un spectacol care chestionează profund materia din care este făcută ființa umană printr-o poveste tulburătoare după Jean-Paul Sartre și William Shakespeare.
Noutatea pe care o aduce retrospectiva Vin’ La Teatru este spectacolul „A.D. 3874. Cronică Fantastică”, de la Teatrul Mignon din București, care propune o re-lectură a lui Caragiale din perspectiva elementelor universal valabile pe care scrierile acestuia le conțin. Regizorul Mihai Costache, alături de actorii Eduard Cârlan, Bogdan Costea și Eduard Haris îl așează în fața spectatorilor pe nemuritorul și, de multe ori, absurdul Mitică. Joi, 5 noiembrie, toată lumea are șansa de a pleca cu zâmbetul pe buze de la teatru, pentru că se joacă din nou „Aproape”, în regia Andreei Vulpe. Atmosfera de basm creată de actori, tineri absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, va fi perfectă pentru o după-amiază friguroasă de toamnă târzie.
Festivalul Vin’ La Teatru este produs de studenți și elevi focșăneni care și-au dat seama că pot schimba cu adevărat ceva în viața comunității unde s-au dezvoltat. Prima ediție a avut loc între 18 și 21 iulie 2013 și s-a desfășurat cu sprijinul Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia”, Colegiului Național „Unirea”, Asociației Uniriștii, UNATC „I.L. Caragiale”, al Primăriei Municipiului Focșani și al Consiliului Municipal Focșani. Festivalul a venit în întâmpinarea nevoii focșănenilor de evenimente culturale, iar feedback-ul lor a fost entuziast și încurajator. Organizatorii au început deja dezvolte a doua ediție a festivalului, care va rămâne unul de bunăvoie.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.