Registrul local al spațiilor verzi din Focșani va fi disponibil online!

* Primarul Cristi MISĂILĂ intenționează să propună un proiect de hotărâre pentru constituirea Registrului spațiilor verzi la nivelul Municipiului Focșani, un document necesar pentru toți cetățenii care vor să afle informații despre suprafețele cu spații verzi, speciile de arbori existenți sau arborii ocrotiți din oraș *

La acest moment există înregistrată în evidențe o suprafață de 1346290 metri pătrați de spațiu verde precum și 14.120 arbori în Municipiul Focșani. Potrivit calculelor primăriei asta înseamnă o suprafață medie de 20 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor, conform datelor ultimului Recensământ. Însă, prin proiectul Planului Urbanistic General municipalitatea propune atragerea în intravilan a unei suprafețe de 138 hectare de spațiu verde astfel încât se poate ajunge la aproape 40 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor din Focșani. Prin proiectul de hotărâre care fi discutat în Consiliul Local va fi stabilit un termen de 60 de zile pentru publicarea Registrului local al spațiilor verzi pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Focșani.

„Am luat această decizie în urma discuțiilor care au avut loc, astăzi, la întâlnirea unde au fost prezenți membrii comisiei care se ocupă de elaborarea Registrului local al spațiilor verzi, consilierii locali care fac parte din Comisia de Urbanism precum și conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Vrancea. Sper că, prin discuțiile de astăzi, au fost clarificate toate problemele ridicate de consilierii locali, astfel încât să nu aibă nicio obiecție la votul final din Consiliul Local și să nu mai amânăm publicarea registrului“, spune primarul Cristi MISĂILĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.