RO-ALERT: STARE DE ALERTĂ ÎN VRANCEA ÎNCEPÂND CU ORA 13.30!!!

Începând cu 28.01.2023, ora 13.30 se declarăp starea de alertă la nivelul județului Vrancea. Respectați recomandările dispuse de autorități, evitați deplasările, apelați serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate. Informați-vă din canalele media și aplicațiile din mediul on-line.

Vă reamintim faptul că prefectul Nicușor HALICI a solicitat Comitetului Național pentru Situații de Urgență aprobarea stării de alertă pentru județul Vrancea. Solicitarea Instituției Prefectului a fost înaintată CNSU în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea care a emis Hotărârea nr. 4/28.01.2023. Conform prevederilor legale starea de alertă permite lansarea unor cereri de ajutor către armată dar și închirierea rapidă de utilaje sau servicii de deszăpezire de către primării. 

* Decizie luată rapid la București *

În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.