Roşcan cere DNA-ul la Pedagogic!!!

Un nou scandal a izbucnit ieri la Liceul Pedagogicdin Focşani. Paula Roscan, secretarul-şef al Liceului Pedagogic acuză conducerea instituţiei de învăţământ că i-a luat din birou echipamente de birotică, un calculator şi documente fără să fie anunţată. În replică directoarea liceului spune că decizia de mutare a echipamentelor şi documentelor a fost luată de Consiliul de Administraţie. Azi dimineaţă Paula Roşcan a sunat la 112 de frică că hoţii i-au spart biroul. Ajunşi la faţa locului poliţiştii au întocmit un proces verbal cu situaţia existentă la ora respectivă. Scandalul a început după ce conducerea liceului a angajat o nouă secretară întocmind un contract de muncă despre care Paula Roşcan spune că este completat incorect. O echipă de control din Ministerul Educaţiei şi o delegaţie a Federaţiei Spiru Haret vor sosi la Focşani imediat după Paşte pentru un nou control la Pedagogic.

Poliţiştii au ajuns marţi dimineaţă la Liceul Pedagogic din Focşani după un apel la 112 făcut de secretarul-şef al instituţiei de învăţământ, Paula Roşcan. Aceasta a reclamat că biroul ei a fost spart şi lipsesc un calculator, o imprimantă, un copiator şi multe documente. Ajunşi la faţa locului poliţiştii au fost anunţaţi de către conducerea Liceului Pedagogic că respectivele bunuri au fost mutate în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie al unităţii. Secretarul-şef, Paula Roşcan spune că nu a fost anunţată de mutări deşi fusese în şcoală cu o zi înainte. “Cu o zi înainte am fost în şcoală şi am lucrat la acte dar nimeni nu mi-a zis nimic. A doua zi când am revenit dispăruseră acte, un calculator, o imprimantă şi un copiator. Era să-mi stea inima în loc şi am sunat la 112. Nu era normal să fiu anunţată? De ce au mutat toate bunurile şi actele după ce am plecat eu din şcoală?”, întreabă Paula Roşcan. La rândul ei directorul Liceului Pedagogic, Lauriana Ailincuţei spune că se aştepta ca Paula Roşcan să afle de respectiva decizie de la reprezentantul SIP-FEN Vrancea în CA. “Consiliul de Administraţie a decis această relocare pentru bunul mers al activităţii compartimentului de secretariat. Am crezut firesc ca doamna Roşcan să afle de această decizie de la colega dumneaei pe linie de sindicat. Noi nu am adus atingere doamnei Roşcan iar după această relocare are spaţiu mai mult la dispoziţie pentru că este singură în birou”, ne-a declarat directorul Lauriana Ailincuţei.
De unde a pornit scandalul de la Pedagogic?
Conflictul de la Liceul Pedagogic a pornit după ce conducerea instituţiei a angajat o nouă secretară. Până la momentul respectiv schema de personal de la Liceul Pedagogic avea prevăzute două posturi de secretar, Paula Roşcan ocupând unul dintre ele cu funcţia de secretar-şef. Cel de-al doilea post era ocupat de o persoană care a cerut intrarea în concediu de maternitate. În urma acestei situaţii Consiliul de Administraţie al liceului a decis angajarea unei alte persoane care să preia activitatea secretarei care va pleca în concediu de maternitate. Toate etapele s-au derulat până la momentul în care conducerea şcolii i-a cerut secretarului-şef Paula Roşcan să înregistreze contractul de muncă al noii angajate. Lauriana Ailincuţei, în adresa trimisă secretarului-şef spune “vă rog să procedaţi la respectarea strict a atribuţiilor de serviciu, în sensul depunerii la timp la ITM Vrancea a tuturor documentelor necesare încadrării pe post a dnei P. G. , întrucât aţi refuzat să faceţi acest lucru şi astăzi, 11.04.2014, când aţi returnat contractul individual de muncă al doamnei mai sus menţionată, deşi acesta fusese întocmit conform prevederilor legale”. Secretarul-şef spune însă că respectivul contract a fost înregistrat în scriptele liceului dar nu s-a putut înregistra în REVISAL deoarece a fost incorect competat.
”Am primit o hârtie de la directorul liceului prin care mi se cerea să operez înregistrarea şi prelucrarea periodică a datelor în prgramele de salarizare şi REVISAL. Eu mi-am făcut datoria şi am înregistrat noul contract în evidenţele liceului pe 10 aprilie şi un al doilea contract pe 11 aprilie. Nu am putut înregistra noul contract în REVISAL deoarece era incorect completat de doamna directoare iar programul are limitările sale, care trebuiesc respectate. Am arătat conducerii unde este eroarea dar degeaba. Persoana nou angajată trebuia angajată pe perioadă determinată şi trebuia menţionată clar perioada de angajare, altfel înregistrarea în REVISAL nu este posibilă”, a mai adăugat Paula Roşcan.
Roşcan cheamă Corpul de Control al Ministerului Educaţiei şi DNA-ul
“Cer public Ministerului Educaţiei să facă public raportul Corpului de Control întocmit în urma vizitei în judeţul Vrancea în luna noiembrie a anului trecut. Dacă nici acum nu se face lumină depun plângere la DNA, secţia naţională. Cred că am avut destulă răbdare şi dacă nu se iau măsurile care se impun pentru acest caz voi cere urmărirea penală a persoanelor responsabile. Ştiu bine că am deranjat multe persoane când am pus bazele acestui sindicat dar mă bucur că primesc zilnic telefoane de la cadrele didactice din judeţ care mă încurajează şi îmi cer să merg mai departe”, a mai declarat Paula Roşcan.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.