S-au scos cuțitele în USR: Consilierii județeni Mihăiță LEPĂDATU și Vasile ALEXE, excluși din partid!

* Cei doi au fost excluși astăzi după ce au fost acuzați că au făcut jocul PSD în urma refuzului lor de a vota proiectul de hotărâre privind plafonarea salariilor * Principalul beneficiar al excluderii este PNL care va trimite 2 supleanți în CJ, în locul celor demiși de USR! * Mihăiță LEPĂDATU și Vasile ALEXE spun că vor contesta decizia pe toate căile legale * ALEXE: „Cel mai mult și-a dorit excluderea noastră actualul președinte al Consiliului Județean Vrancea pentru că nu ne putea controla. Cu trădătorii eu nu fac înțelegeri“ * Foștii săi colegi de partid, acum la REPER, îi așteaptă pe cei doi în partidul lui Cioloș *

Consilierii USR Mihăiță LEPĂDATU și Vasile ALEXE, care ocupă și funcții de consilieri județeni, au fost excluși astăzi din partid, la propunerea USR Vrancea, ei urmând să piardă astfel și demnitatea de aleși județeni. Scandalul a pornit de la proiectul de plafonare a salariilor din Consiliul Județean Vrancea, propus de președintele instituției,  Cătălin TOMA și care a trecut la limită la votul în plen. Cei doi Mihaiță LEPĂDATU și Vasile ALEXE au afirmat în ședința cu bucluc că își asumă votul și au venit cu argumente care au încălcat însă disciplina de partid. Ca urmare a acestui fapt cei doi au fost poftiți afară din USR Vrancea iar locul lor urmează a fi luat, culmea, de 2 liberali sub motivul lipsei de supleanți ai USR în cadrul alianței existente în județul nostru, între USR și PNL.

„Da, astăzi Biroul National USR a decis excluderea noastră. Vom contesta decizia atât la forul intern cât și în instanță, deci, pentru o perioadă rămân în politică, consilier județean USRPLUS. După minciuna din 2021 că am ,,vândut filiala PNL-ului”, a urmat aceasta că am pactizat cu PSD iar mai nou ca am trecut deja la un alt partid. Rămânem în opoziție!“, ne-a declarat Mihăiță LEPĂDATU.

Vasile ALEXE despre decizia Biroului Național al USR: „practică putinistă“

La rândul său Vasile ALEXE spună că va ataca, pe toate căile legale, decizia de astăzi a Biroului Național al USR. De asemenea el adaugă faptul că cel care și-a dorit excluderea cel mai mult ar fi actualul președinte al CJ Vrancea, Cătălin TOMA .

„Decizia Biroului Național este o primă etapă în procesul de excludere. Deși am solicitat un termen rezonabil pentru angajarea unui apărător și formularea apărării, astăzi la ora 10,30 BN a decis prin votul majorității excluderea mea din partid fără ca măcar să-mi fie acordat dreptul la apărare sau să  fiu invitat în ședință pentru a-mi exprima poziția. Prin această practică putinistă, USR deraiază de la democrație. Voi contesta decizia BN la Comisia Națională de Arbitraj și mai apoi, în instanță.

Când democrația dispare din partidele politice, dispare din societate. Am intrat în USR convins fiind de principiile pe care le afișa partidul și care erau compatibile cu principiile ce m-au călăuzit în viață si carieră. Am constatat că, începând cu alegerile interne, ce au avut loc în urma  fuziunii cu PLUS, toate acele principii au dispărut din USR, hoția și foamea unora au acaparat partidul. Am sperat într-o revigorare dar aceasta nu s-a întâmplat. Mai marii partidului, un grup restrans de parlamentari, sunt convinși că la un procent de 10% ei sunt asigurați. Nu-i interesează orașe mici și rural.

La nivel de județ, filiala a încăput pe mâna unui neica nimeni, care și-a negociat cu Satrapul retragerea candidaturii de la șefia CJ Vrancea și cel mai probabil, mai are obligații de achitat. Cel mai mult și-a dorit excluderea noastră actualul președinte al Consiliului Județean Vrancea pentru că nu ne putea controla. Cu trădătorii eu nu fac înțelegeri.

Până la decizia finală privind excluderea noastră ne vom exercita mandatul de consilieri județeni în  slujba vrâncenilor, fără vreo obligație față de vreun partid politic, dar personal nu voi susține  proiectele președintelui actual cu excepția celor de dezvoltare a județului“, ne-a declarat și Vasile ALEXE.

Radu ȚIGĂNUȘ (REPER): USR Vrancea a devenit oficial anexa PNL *

Deocamdată reacțiile dure au venit de la foști colegi de partid precum fostul subprefect Radu ȚIGĂNUȘ, acum membru al REPER – partidul lui CIOLOȘ. Acesta îl consideră direct răspunzător de situația creată pe Liviu MĂLUREANU, actualul șef al USR Vrancea. De altfel Radu ȚIGĂNUȘ spune că cei doi se pot alătura REPER oricând doresc.

„Cum să-ți bați joc de voturile cu care ai fost investit? Simplu, iți excluzi proprii membri de partid și pierzi locurile câștigate cu greu în campania electorală. Nu cred că mai există vreun dubiu în privința faptului că USR Vrancea a devenit oficial ANEXA PNL ! Prin decizia de excludere, USR și-a bătut joc încă o dată de votul vrâncenilor. Pe această cale, îi invit pe foștii mei colegi de partid să se alăture Partidul REPER, locul unde oamenii valoroși sunt respectați, locul unde iși pot exprima liber ideile și unde vor vota oricând așa cum le dictează conștiința, fără a exista repercursiuni! Prin excluderea lor, PNL își va mări echipa de consilieri județeni, întrucât USR nu are supleanți. Vă spun eu: pentru încă câteva sinecuri. Cu siguranță vom vedea în viitorul apropiat cum cineva de la USR va primi un post calduț și bine remunerat! RUȘINE USR Vrancea!“, spune Radu ȚIGĂNUȘ.

Până la ora postării acestui articol Liviu MĂLUREANU, președintele USR Vrancea nu a răspuns solicitărilor noastre de a comenta decizia de astăzi a Biroului Național și nici acuzațiile fostului său coleg, Radu ȚIGĂNUȘ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.