ȘAH: Olimpiada națională a sportului școlar!

* Sâmbătă, 04 februarie 2023, între orele 9:00 – 14:00 la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Focșani, strada Moldova nr. 9, Focșani se va desfășura etapa pe județul Vrancea – ediția 2023 a concursului de șah din cadrul Olimpiadei naționale a sportului școlar * Înscierile se fac până joi, 2 februarie *

Verificarea finală a datelor personale ale participanților se va face sâmbătă, 04 februarie 2023, între orele 8:00 – 9:00. NU se fac înscrieri în ziua concursului, ci doar verificarea finală a datelor personale din documentele de înscriere ale participanților transmise deja anterior. Elevii vor fi înscriși conform regulamentului ONSȘ, anexele 1 și 3 (fișă individuală cu fotografie și viză medicală + tabel).

Sistem de joc în cadrul unei grupe de joc: în funcție de numărul participanților, va fi open în sistem elveţian 7 runde sau turneu închis cu un număr de runde corespunzător. Timp de joc pentru o partidă: (12 min + 3 sec/mutare) / jucător. Festivitatea de premiere va avea loc tot sâmbătă, 04 februarie 2023, între orele 14:00 – 14:30.

Grupe de joc:

• Clasele I-VIII băieți – participă elevi din învătământul primar și gimnazial

• Clasele I-VIII fete – participă eleve din învătământul primar și gimnazial

• Clasele IX-XIII băieți – participă elevi din învătământul liceal și profesional

• Clasele IX-XIII fete – participă eleve din învătământul liceal și professional

În funcție de clasamentul final întocmit pe fiecare grupă de joc: elevul clasat pe primul loc se califică la etapa națională; se vor oferi cupe și diplome celor mai bine clasați. În caz de egalitate de puncte, departajarea se va face în funcție de data nașterii (cel de vârstă mai mică se va clasa în fața celui de vârstă mai mare). Dacă vârsta este totuși egală, se vor aplica în ordine și alte criterii de departajare, stabilite în funcție de sistemul de joc din grupa respectivă și folosite uzual de către FR Șah și FIDE.

Concursul va fi organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, cu sprijinul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Focșani și CSM Focșani 2007 oficial iar parteneri sunt firmele Altdorf Tehnik, CNC MEDIA ACTION, CONTLIV SOFT S.R.L.

❗Precizări:

• fiecare unitate de învățământ poate înscrie în cadrul fiecărei grupe de joc maximum 3 elevi;

• concurenții pot fi atât jucători de șah nelegitimați sau legitimați la un club sportiv, conform unei noi prevederi, cum de altfel este prevăzut și pentru celelalte discipline sportive.

Înscrierea elevilor în concurs se va face prin Whatsapp sau e-mail. Aceasta trebuie să conțină: numele și prenumele elevilor, școala de proveniență și numele profesorului coordonator.

Pe baza datelor transmise arbitrului se vor stabili până la data de start a concursului: vârsta elevilor (pe baza zilei, lunii și anului nașterii) folosită la departajare în caz de egalitate de puncte, precum și repartizarea elevilor pe grupele de joc.

Informații suplimentare poate oferi președintele Comisiei de șah – Corcoz Costin tel.: 0760541264

Înscriere și confirmarea participării o va face arbitrul Strîmbu Mihai, tel.: 0754 911 627,

e-mail: mihaistrimbu@yahoo.com

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.