Sămânță de scandal la inaugurarea clădirii Prefecturii Putna!!!

* Clădirea prefecturii Putna a fost inagurată ieri, cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române * Cu această ocazie președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan a reproșat liberalilor că inaugurează o clădire pentru care nu au făcut nimic * La rândul lui actualul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a afirmat că „ „Avem încă o dată dovada că este nevoie de o universitate la Focșani, să avem și noi oameni educați” * Prezent la manifestările de la Focșani, Ludovic Orban președintele Camerei Deputaților și al PNL a fost huiduit în Piața Unirii *

La inaugurarea fostei clădiri a Prefecturii Putna au participat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Înaltpreasfințitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședinții CJ Marian Oprișan și Ionel Cel-Mare, consilieri județeni și locali, oameni de cultură din județ.

Spiritele s-au încins din momentul în care Marian Oprișan a reproșat liberalilor că nu au făcut nimic pentru clădirea pe care aceștia au ales să o transforme în sediu pentru universitățile care doresc să-și deschidă centre de studii la Focșani. „

„Clădirea Prefecturii Putna, această bijuterie arhitecturală de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul județului Vrancea, a fost reabilitată și readusă la lumină de administrația PSD, sub conducerea mea în calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea în ultimii ani. Consider că un edificiu de o asemenea valoare se pretează cel mai bine să găzduiască un Palat al Culturii, un Palat al Copiilor, sau să reunească toate secțiile Muzeului Vrancei astfel încât această clădire să rămână permanent deschisă publicului larg. Din păcate, bucuria deschiderii porților Prefecturii Putna a fost umbrită de minciuna și ipocrizia liberalilor, care astăzi au încercat să își atribuie merite necuvenite pentru reabilitarea acestei clădiri.Vreau să le mulțumesc din suflet arhitecților, inginerilor, constructorilor și tuturor celor care, cu muncă și talent, au contribuit la punerea în valoare a acestui edificiu monumental. La mulți ani vrânceni! La mulți ani români!“, a declarat Marian Oprișan.

La rândul său președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a ținut să-i dea replică liderului PSD, Marian Oprișan. „Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la realizarea frumoaselor activități de astăzi, dar și invitaților din toată țara care ne-au onorat cu prezența. Avem încă o dată dovada că este nevoie de o universitate la Focșani, să avem și noi oameni educați. La mulți ani, vrânceni! La mulți ani, români!”, a afirmat Cătălin Toma.

Prezent la sărbătoarea de la Focșani, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ludovic Orban nu a avut nici el parte de prea multă liniște deoarece, la sosirea în Piața Unirii a fost huiduit de un grup de participanți la eveniment.

Momentele de prezentare a istoriei clădirii și a locurilor au fost susținute de către directorul Casei de Cultură din Odobești, Valentin Muscă și ziaristul și colecționarul Sorin Tudose iar Corul Jeunesses al Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu” a susținut un foarte apreciat recital.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.