Săpunaru pus la zid de PSD-UNPR-ALDE pentru blocarea legii irigațiilor!!!

* Blocarea legii irigațiilor de către PNL a fost dur criticată, ieri, de către alianța PSD-UNPR-ALDE Vrancea * Acuzele l-au vizat și pe deputatul PNL – Nini Săpunaru care este tocmai președintele Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților și care s-a abținut la votul respectivei legi * Președintele ALDE Vrancea – Ionel Cel Mare a declarat că nu l-ar primi pe Nini Săpunaru în organizația sa dacă s-ar pune, vreodată, problema unei alianțe * Ministrul Agriculturii a declarat, la Focșani că nu are ce căuta un proiectant (Nini Săpunaru) la președinția Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților *

Conferința de presă de ieri a fost susținută de către Neagu Murgu – președintele UNPR Vrancea, Ionel Cel Mare – președintele ALDE Vrancea și Dragoș Bîrlădeanu – secretarul general al PSD Vrancea.
“Unii parlamentari înţeleg că a face opoziţie înseamnă blocarea investiţiilor. Mă refer la Nini Săpunaru și colegii săi liberali care s-au abţinut la votul Legii irigaţiilor acuzând neclarități în textul legii. În acest fel s-au opus accesării unui miliard de euro pentru sistemul de irigaţii. Aceștia România are nevoie de acest sistem pentru ca în viitor să nu mai plătească despăgubiri. Oricum, va fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă această Lege a irigaţiilor, indiferent dacă vrea Săpunaru sau noul PNL. Nu înțeleg cum poți fi împotriva celor pe care îi reprezinți”, a declarat Dragoş Bârlădeanu, secretar general al PSD Vrancea.
“Întotdeauna liberalii au pus în balanța funcția politică și nu interesele cetățenilor. Așa că eu nu cred că avem la ce să ne așteptăm din partea lor, mai ales că nu au făcut nimic pentru agricultorii din Vrancea”, a afirmat și Neagu Murgu, liderul UNPR Vrancea.
“A venit săptămâna neagră, săptămâna în care concetățeanul nostru Nini Săpunaru nu a fost de acord cu acest proiect privind irigațiile. Tot la Comisia condusă de Nini Săpunaru s-a votat pentru neaccizarea BFL-urilor. Cei din PNL spun că sunt alături de viticultori, de agricultură, dar în definitiv sunt împotrivă. Una face și alta spune”, a declarat și Ionel Cel Mare, președintele ALDE Vrancea. Acesta a mai dat o palmă deputatului Nini Săpunaru afirmând că nu l-ar primi într-o alianța în cadrul ALDE.
Nini Săpunaru și-a motivat votul prin faptul că liberalii nu au avut încredere în Guvern că va emite la timp hotărârile privind predarea infrastructurii de irigaţii asocialţiile special înființate pentru irigații precum și prin lipsa unui plan național prin care să se justifice cheltuirea banilor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.