Sindromul CHITIC: Pedelişti, ţara vă vrea în USL !

Abia ce s-a dat în vileag cu amoru-i faţă de liberali, Sorin Frunzăverde, al doilea om din PDL că exemplul i-a fost urmat, din Mărăşeşti, de Valerică Chitic, de asemenea, al doilea om din PDL Vrancea. Ca şi greutate în kilograme.

Spre deosebire de Frunzăverde care şi-a motivat absolut banal, transferul – statul poliţienesc – justificarea lui Chitic, redată de presă, este sublimă: „cetăţenii mi-au cerut să candidez din partea USL”. Parafrazând un vechi amic, aş zice că penibil de simpatic.

Patron de cârciumă, Valerică Chitic a omis să precizeze că este vorba de cetăţenii consumatori. Ăia care pleacă acasă mult după ora închiderii şi care, atunci când el refuză să le mai umple paharele, încearcă să-l convingă elogiindu-l. Zicându-i că e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deştept şi că ar trebui să candideze la USL.

De regulă, însă, asemenea cetăţeni nu-şi mai aduc aminte ce au spus cu o seară înainte, imediat ce se trezesc dimineaţa şi se ridică din şanţ.

Oricum, afirmaţia, luată în serios, ar putea sta la baza oricărei ideologii a traseismului politic. Căci, în caz că nu ştiaţi, până ce a primit sugestia cetăţenilor de a se strânge de pe drumuri în USL, Valerică Chitic a rătăcit prin mai multe partide. Reorientându-se, de fiecare dată, spre cei ce i-au oferit mai mult.

Acum, pe final, după ce vor fi citit, unii dintre voi veţi spune, căutându-i scuze, că asta e politica, o curvă.

Îmi voi permite să nu fiu de acord. Politica nu are cum să fie curvă din simplul motiv că nu este o persoană ci o activitate. E drept cu reguli destul de permisive. De unde şi celebra comparaţie, a lui Nicolae Titulescu, cu broscoiul pe care politicianul este obligat să-l înghită pe stomacul gol.

Dar dacă politica nu este o curvă, în schimb, printre cei care se îndeletnicesc cu ea se află numeroase centuriste.
http://www.saptamanalulroze.ro/2012/03/pedeliti-ara-v-vrea-n-usl/

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.