Subvențiile PNRR pentru păduri prezentate la Prefectură!

Prefectul județului Vrancea, Nicușor HALICI a convocat, ieri, o întâlnire de lucru, organizată de Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor, sub directa coordonare a Secretarului de Stat, Bogdan Radu BALANIȘCU. La întâlnire au fost invitați toți primarii / reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale și reprezentanți ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, Direcției Agricole și ACCPT, în vederea prezentării Campaniei Naționale de împădurire și reîmpădurire, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin PNRR, România are alocată o sumă totală de 803 milioane de euro pe păduri şi biodiversitate scopul fiind acela ca, la finalul PNRR să fie împădurită o suprafaţă de 56.700 de hectare la nivel naţional.

Pentru atingerea acestui obiectiv se primeşte 456 euro pe an pentru hectarul de pădure plantat, timp de 20 de ani. De asemenea, în cazul terenurilor agricole, suma va fi suplimentată cu 190 de euro în primii 12 ani, totalul urmând a ajunge la aproximativ 650 de euro pe an pe hectar împădurit.

„Ne aflăm într-un an important din multe puncte de vedere și vom face tot ceea ce vom putea administrativ pentru a atinge și multe obiective importante! Unul dintre obiective este supraviețuirea, avem nevoie de aer, cea mai importantă componentă care ne tine în viață, așadar noi toți trebuie să ajutăm pădurea și cadrul natural să se refacă și să înțelegem nevoia de a menține un echilibru între pădure și oameni“, a afirmat prefectul Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.