Vântul a făcut ravagii la Soveja!!!

* Vânturile puternice din ultimele ore au pus la pământ zeci de arbori și au produs pagube materiale în gospodăriile sovejenilor *Astăzi membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) au raportat mai multe pagube pe raza localității Soveja – arbori doborâți, stâlpi și gospodării care au rămas fără alimentare cu energie electrică ore întregi * Vă reamintim faptul că astăzi a fost emis un COD PORTOCALIU de vânt pentru zona muntoasă, inclusiv cea a județului Vrancea * Codul este valabil până la ora 22.00 *

Echipe de la Electrica si compania care furnizează serviciile de internet acționează acum pe raza UAT Soveja. De asemenea, au fost afectate mai multe coșuri de evacuarea a fumului dar și garduri. Potrivit estimărilor viteza vântului a fost înte 70-80 km/h, iar în unele locuri, precum în zona stațiunii ajungând pana la 90 km/h, acolo unde a fost doboarât un număr destul de mare de arbori. Căderea de arbori din cauza vântului puternic este fenomen care se amplifica de la an la an în zona Soveja din cauza fondului forestier îmbătrânit. Astăzi suntem martorii unor fenomene ale naturii greu de controlat având în vedere că în ultimii ani nu a fost gândit un proiect pentru plantarea unor perdelele forestiere în vederea atenuării acestui fenomen.

„Încă de la prima zăpadăau fost făcute demersuri către Ocolul Silvic și CNAIR, în speță proietarului fondului forestier pentru marcarea arborilor care afectează infrastrura rutieră și aici ne referim la DN2L. Dacă întâmpinați probleme în ceea ce privește aceste fenomene sau cunoașteți persoane aflate în dificultate, puteți suna la – 0722 345 140 Primar, 0721 781 131 Viceprimar, 0237/242 001 Primăria Soveja“, spune primarul comunei, Ionuț FILIMON.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.