Veterani de război înaintați în grad!

Înaintarea în grad înseamnă, pentru orice militar, o recunoaștere a meritelor și performanțelor atinse în arma sub care își servește Patria. Pentru veteranii de război vrânceni, înaintarea onorifică în grad, prin ordin al ministrului Apărării Naționale, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României, înseamnă însă, o recunoaștere a contribuției lor la faptele de arme cu care s-a scris Istoria României.

Astăzi, 8 decembrie 2022, doi dintre aceștia din comuna Tătăranu, aflați la vârste venerabile, au fost vizibil emoționați la primirea gradelor onorifice, în cadrul ceremoniei desfășurate la Școala Generală din localitate, în prezența comandantului Brigăzii 8 R.O.T. „Alexandru Ioan Cuza”, colonelul Daniel CONDRUZ, comandantului Centrului Militar Zonal Vrancea „Carol I”, colonelul Neculai ȘERBAN, primarului comunei Tătăranu, Bănel BĂRBIERU, subofițerii de comandă ai Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” și Brigăzii 8 R.O.T. „Alexandru Ioan Cuza”, plt. adj. pr. Adrian HOȚOI și plt. adj. pr. Marius BUȘILĂ. Activitatea a fost binecuvântată cu o slujbă religioasă de mulțumire.

Demersurile comune pentru înaintările în grad ale vetarnilor de război vrânceni au fost întreprinse de comanda Garnizoanei Focșani și a Centrului Militar Zonal Vrancea „Carol I” în semn de înaltă prețuire și recunoștință pentru modul în care veteranii și-au slujit Țara pe timpul celui De-al Doilea Război Mondial, pentru că acțiunile lor vor rămâne în cartea de istorie a României ca exemple de curaj și abnegație și este de datoria noastră să le transmitem și generațiilor viitoare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.