Veteranii de război onorați cum se cuvine de ziua lor

* Veteranii de război locotenent colonel (rtg) SEBE Gheorghe și maior (rtg) TOADER Victor au fost vedetele ceremonialului militar de la Mausoleul Eroilor din Sud * Locotenent colonel (rtg) SEBE Gheorghe a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani! *

În contextul aniversării, la 29 aprilie, a Zilei Veteranilor de Război, militarii Garnizoanei Focșani au adus un omagiu camarazilor care și-au dat viața pentru țară, pentru apărarea independenței, suveranității și integrității naționale.

La ceremonialul militar și religios, care a avut loc la Mausoleul Eroilor Sud din Focșani, desfășurat în prezența autorităților publice, a reprezentanților Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a reprezentanților cadrelor militare în rezervă și retragere, ne-au onorat cu prezența, în acest an, și locotenent colonel (rtg) SEBE Gheorghe și maior (rtg) TOADER Victor, veterani de război care au luptat în timpul celei de-A Doua Conflagrații Mondiale.

Cinste lor, cinste eroilor!

***

În fiecare an, pe 29 aprilie se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război, care a fost instituită prin Hotărârea de Guvern 1222 din 2007. Data a fost aleasă pentru a marca instituirea titlului de veteran de război la 29 aprilie 1902, prin Înalt Decret, de către Regele Carol I.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.