Vineri se anunță a fi o zi încărcată la Finanțe!!

Cinci declarații (formulare speciale) trebuie să depună contribuabilii vrânceni până vineri, 10 ianuarie. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor calendarul obligaţiilor fiscale cu termen 10 ianurie 2014:

 Formular 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/ Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică” (O.M.F.P. nr. 250/2013) – se depune de către persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

 Formular 020 ”Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române” (O.M.F.P. nr. 262/2007) – se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

 Formular 070 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere” (O.M.F.P. nr. 250/2013) – se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

 Formular 092 “Declaraţie de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România” (O.P.A.N.A.F. nr. 1.165/2009) – se depune de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna decembrie 2014 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

 Formular 096 „Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul Fiscal” (O.P.A.N.A.F. nr. 1768/2012) – se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 cu perioada fiscală luna calendaristică/trimestrul calendaristic, care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.