Vrancea: Mai multă apă pentru irigații

Asigurarea apei pentru irigații este una dintre prioritățile prefectului județului Vrancea, Nicușor HALICI, care a solicitat conducerii reprezentate de directorul Nelu Nicușor BUCUR să prezinte în cadrul 𝐂𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐫𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 convocat azi 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢̂𝐦𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐫𝐢 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞 aflate în administrarea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (A.N.I.F.) Vrancea.
Din datele comunicate în cadrul acestei întâlniri, în urma investițiilor propuse a fi realizate de A.N.I.F. Vrancea în cursul acestui an, suprafața irigabilă în județul Vrancea va crește cu circa 3.000 hectare, comparativ cu cele 4089 de hectare, cât reprezintă suprafața pregătită pentru irigat la începutul lui 2024.
„Alături de continuarea lucrărilor la canalul Siret – Bărăgan, cu fonduri din P.N.R.R., voi continua să sprijin prin toate eforturile și pârghiile instituționale pe care le am la dispoziție obținerea finanțărilor necesare reabilitării și modernizării amenajărilor de îmbunătățiri funciare din județ cât și continuarea lucrărilor deja propuse pentru ca tot mai mulți fermieri din Vrancea să poată să-și irige culturile. Schimbările climatice și efectele lor sunt, după experiența ultimilor ani, nefaste pentru agricultura acestui județ iar noi avem obligația de a depune toate eforturile pentru a le combate și pentru a găsi soluții la timp!“, a afirmat prefectul Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.