Dreapta vrânceană s-a unit pentru comemorarea Eroilor Revoluției din 1989!

Partidele politice de drepta din județul Vrancea au comemorat împreună Eroii Revoluției din 1989, locul depunerii de coroane fiind monumentul din Grădina Publică. Cu această ocazie au fost împreună Asociațiile Revoluționarilor din Decembrie 1989, Forța Civică, PNȚ-CD, Inițiativa România Liberală, PD-L, PNG precum și Mișcarea Populară.
Vă prezentăm mai jos declarațiile de presă ale liderilor partidelor Forța Civică – Sorin Hornea, PNȚ-CD – Lilian Ilie și PD-L – Costică Neață.
„Depunerea de coroane nu reprezintă nimic dacă nu respectăm idealurile celor care s-au jertfit pentru ca România să devină o ţară în care să trăieşti decent. Astăzi s-a văzut clar că dreapta merge în direcţia unităţii, drumul corect dar greu şi presărat de orgolii. Dreapta vrânceană trebuie să se adune cât mai repede sub un singur stindard mai ales că trecem printr-o perioadă în care în USL se cântă, în loc de Crăciun Fericit, Perfect fără tine.
Martirii Revoluţiei din 1989 nu au făcut sacrificiul suprem pentru ca PCR să fie înlocuit de PSD sau USL iar aceştia să arunce România în dezastru. Una este urarea Crăciun Fericit pentru un politician USL-ist cu buzunarul plin, alta este urarea Crăciun Fericit pentru familiile martirilor de la Revoluţie şi a vrâncenilor de rând care abia dacă mai au ce pune pe masă. Noi trebuie să ne amintim de jertfa de sânge făcută în 1989 de către Ghinea Dorinel, Silvestru Jim, Voicu Nicolae, Milea Dumitru, Creţu Florin, Catană Marin, Dănăilă Gabi, Apostolie Vasile, Buruiană Valentin şi Budescu Dumitru şi să facem ca sacrificiul lor să nu fie în zadar”, a declarat Sorin HORNEA, preşedintele Forţa Civică Vrancea.

„Alaturi de colegii mei mai tineri, impreuna cu seniorii taranisti, am depus o coroana de flori la monumentul dedicat lor, amplasat in Gradina Publica din Focsani! Martiri care au murit pentru inlaturarea regimului comunist, un regim al terorii, un regim al tortionarilor, care au savarsit mii de victime, membri taranisti, liberali, intelectuali, ofiteri de armata, au murit in temnite sau au suportat ani grei de inchisoare, munca silnica, deportare! Martiri care murit pentru ca romanii sa traiasca intr-o tara libera, o tara in care sa nu se se mai intample niciodata astfel de crime! Ma bucur ca au participat impreuna cu noi si reprezentantii PDL, dl Neata , PFC, dl Hornea, Asociatiei Martirilor revolutiei, dl Paul Alexandru dar si a partenerilor de la Asociatia IRL Vrancea, prin dl Tudorache.A fost si un moment al regasirii, un prim pas spre unitate a formatiunilor de dreapta, din Vrancea. Recunostinta eterna eroilor din decebrie 1989! Multi dintre ei au murit tineri!“, a declarat și Lilian Ilie, președintele PNȚ-CD Vrancea.

„Mulţumim reprezentanţilor organizaţiilor de revoluţionari care ne-au invitat să depunem coroane la monumentul din Piaţa Unirii, dedicat eroilor care au murit în 1989 la Revoluţie. De altfel, acesta este locul în care ei trebuie cinstiţi. Politicienii USL, aflaţi la putere, au ales o altă locaţie, la Cimitirul Nordic, unde au organizat propriul eveniment la care n-au invitat pe nimeni. Nu înţelegem de ce prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul, care au organizat evenimentul, nu au dorit ca alături de ei să se afle şi Opoziţia“, a declarat Costică Neaţă, preşedintele organizaţiei PDL Vrancea.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.