Vrânceanul Angel TÎLVĂR – propus ministru al Apărării!!!

* Senatorul PSD de Vrancea Angel TÎLVĂR este propunerea PSD pentru demnitatea de ministru al Apărării * Prim-ministrul Nicolae CIUCĂ a trimis deja propunerea la Cotroceni * Pe lista scurtă a posibililor ocupanți ai fotoliului de la MApN s-au mai aflat europarlamentarul Mihai TUDOSE, fost prim-ministru și deputatul Mihai WEBER * Culmea este că ultimii doi miniștri ai Apărării TÎLVĂR și DÎNCU, sunt de meserie profesori *

Angel TÎLVĂR a fost în trecut ministru pentru relaţia cu românii de pretutindeni iar în Parlamentul României a intrat încă din 2004. În prezent acesta este președinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO dar și vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză. Interesant este faptul că activitatea recentă a lui Angel TÎLVĂR a inclus o întâlnire, la Senatul Romaniei, cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei la București, Ihor PROKOPCHUK, dialog care a avut loc săptămâna trecută. Coincidență sau nu Angel TÂLVĂR, profesor de meserie, ocupă astfel locul lăsat liber de către Vasile DÎNCU, tot profesor de meserie, care a demisionat din funcție pe 24 octombrie.

Lista miniștrilor „plini“ dați de Vrancea, după 1989, cuprinde nume precum Ion ȘTEFAN, Miron MITREA, Sorina PLĂCINTĂ, Dan NICA, Varujan VOSGANIAN, Răzvan MUSTEA, Alexandru NAZARE. Actualul prim ministru Nicolae CIUCĂ are și el o perioadă importantă petrecută în Vrancea, martie 2007 – ianuarie 2011, cât timp a fost locțiitor al comandantului iar ulterior comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor“. Pe listă ar mai putea fi trecut și adjudeanul Costel ALEXE care a ocupat postul de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor iar în prezent este președintele Consiliului Județean Iași.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.