Înregistrarea în SPV, obligatorie din 1 martie 2022

* Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice(AJFP) Vrancea  aduce la cunoştinţa celor interesaţi  că, începând cu 1 martie anul viitor,  documentele transmise de către persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, P.F.A-urile, profesiile liberale, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale trebuie să se facă numai prin intermediul  Spaţiul Privat Virtual *

Contribuabilii vor avea la dispoziție până în 1 martie 2022 pentru a se înregistra în Spaţiul Privat Virtual, dată după care comunicarea cu organul fiscal  se va face exclusiv online.

Recomandăm contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual până la data de 01 martie 2022 pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea dacă un document trebuie depus sau înscris într-un anumit termen, iar acest lucru se realizează fizic şi nu prin SPV  (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală,  apariţia unor amenzi, etc.).

Reiterăm că „Spațiul Privat Virtual” este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h,7 zile/7 zile,  prin intermediul căruia contribuabilii depun declarații, cereri, solicită documente, verifică situația fiscală proprie s.a.

Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu dețin un astfel de certificat, pot cere înregistrarea pe baza de nume de utilizator şi parolă. Baza legală este OG nr. 11/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale publicat în Monitorul Oficial nr. 832/31.08.2021.  

În situația în care contribuabilii/plătitorii nu își îndeplinesc obligația comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente , iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță„, se spune în comunicatul de presă emis de către Compartimentul de comunicare al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice(AJFP) Vrancea.

Comments

comments

Lasa un comentariu

*

Weboy

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Weboy
Autentificare - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.