Ziua Drapelului Național sărbătorită și în Vrancea!

* Ziua Drapelului Național a fost onorată cum se cuvine prin ceremonii militare care au avut loc la Focșani și Mărășești *

La ceremoniile organizate de către Garnizoana Focșani au participat prefectul Nicușor Halici, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, parlamentarii vrânceni Elena Stoica, Laurențiu Marin și Raluca Ioan, vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare, comandanții unităților militare vrâncene, inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene de Jandarmi și Poliție, consilieri locali, județeni la care s-au adaugat cetățenii care au dorit să participe.

„Sentimentul pe care îl trăim privind drapelul național este unic: mândria de a fi român și de a aparține unei țări binecuvântate, pentru care și-au dat viata înaintașii noștri. Cele mai intense emoții ne cuprind atunci când tricolorul se ridică pentru sportivii sau militarii noștri, pentru performanțe care fac cunoscută România în lume. La mulți ani!“, este mesajul postat de prefectul Nicușor Halici.

„Drapelul Național, poate cel mai important simbol național prin încărcătura sa istorică și emoțională, are pentru noi românii o semnificație deosebită. Identitatea și unitatea națională, suveranitatea și independența tării noastre, toate acestea se regăsesc în cele trei sfinte culori pe care fiecare dintre noi le privim cu dragoste și respect.

Pe cât ne mult ne unesc aceste trei culori, tot atât de mult ne aduc aminte de cei ce, de-a lungul timpului, au luptat și s-au jertfit pentru Drapelul Național. Iar unul dintre cei mai cunoscuți eroi români care au purtat Tricolorul în luptă, plătind prețul Victoriei cu propria sa viață, este maiorul Gheorghe Şonţu, născut și crescut aici, la Focșani.

Eroismul și jertfa sa sunt pentru noi motive de mândrie pentru că într-unul dintre momentele definitorii ale trecutului nostru, un focșănean a fost în prim plan și a scris istorie cu sângele său!

Eroul Gheorghe Șonțu și toți cei ca el au făcut ca noi să fim astăzi un popor liber într-un stat democratic, membru cu drepturi depline în cele mai importante organizații militare, politice și economice pe care le-a cunoscut vreodată lumea – NATO și Uniunea Europeană.

Tocmai de aceea, se cuvine ca în momente precum cel de azi, dar nu numai, să onorăm memoria și sacrificiile înaintașilor noștri, care prin puterea exemplului lor, ne-au arătat ce înseamnă cu adevărat să îți iubești și să îți respecți Drapelul Național!

Generaţiile trecutului, cu întreaga galerie de eroi ai neamului românesc, sunt pentru noi toți idealul  suprem de solidaritate, încredere şi perseverenţă, spre care ar trebui cu toții să tindem, atât noi, cei de azi, cât și toate viitoarele generații de români. Iar acest lucru trebuie să îl facem atât în momentele noastre de bucurie, cât și atunci când va fi vreodată să traversăm clipe de grele încercări.

Și tot astăzi, de Ziua Drapelului, se cuvine să îi amintim și pe ceilalți romani care ne-au adus bucurie atunci când reușitele lor profesionale, educaționale, artistice sau sportive au făcut ca tricolorul românesc să fie privit cum se înalță deasupra tuturor pe acordurile Imnului Național.

Exemple de acest fel am tot avut și sunt sigur că vom continua să avem și în anii ce vor urma.

Până atunci însă, vă rog să-mi permiteți să amintesc de ultimii noștri eroi sportivi care ne-au făcut efectiv să plângem de bucurie!

Și o să încep cu doua sportive focșănence – gimnasta Ana Maria Bărbosu, care a cucerit medaliile de aur și bronz la Cupa Mondială din Croația și atleta Claudia Prisecaru, medalia de argint la Campionatul Balcanic desfășurat la Craiova și titlul național obținut aseară la proba de 3000 metri obstacole la Campionatul Național. Felicitari, Ana Maria și Claudia și mult succes în continuare!

Iar acum, dați-mi voie să îl felicit public și pe tânărul, dar deja o stea a natației mondiale – David Popovici! Cu cele doua medalii de aur cucerite la cele mai importante probe ale Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta, tânărul de doar 17 ani a rescris istoria acestei discipline sportive, dând României primul înotător care ocupă cea mai înaltă poziție pe podium într-o probă masculină la un campionat mondial.

David, felicitări pentru incredibila ta performanță și îți mulțumim că ne-ai dat atâtea motive să fim mândri că suntem români! Felicitări și părinților tăi, care au fost și sunt alături de tine și mult succes în viitoarele tale competiții!

Iar în loc de încheiere, vreau să adresez tuturor cetățenilor din Municipiul Focșani și din Județul Vrancea cele mai sincere urări de bine, sănătate şi putere de muncă. La mulți ani, focșăneni! La mulți ani, vrânceni! La mulți ani, români! La Mulți Ani, România, cu ale tale sfinte simboluri naționale!“, a fost discursul primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.