A murit profesorul Tănăsescu!!!

* Cunoscutul profesor de matematică Constantin Tănăsescu a murit astăzi la Spitalul Județean Focșani * Trupul neînsuflețit al profesorului va fi depus la capela Cimitirului Sudic * În ultimii ani acesta a trăit, în condiții grele, într-o casă veche, monument istoric, din imediata vecinătate a sediului Direcției de Sănătate Publică Vrancea* Singurii tovarăși i-au fost alături au fost tinerii pe care i-a meditat la matematică și cei doi câini pe care i-a crescut * Din când în când în poarta casei profesorului se mai putea vedea câte o foaie de hârtie lăsată de elevii care se împotmoleau în rezolvarea unei probleme și veneau să i-o arate *

„Fără Dumnealui premiile obținute la Olimpiadele internaționale de matematică de către concurenții din Vrancea (și nu numai) ar fi rămas la stadiul de dorințe! A fost mereu alături de elevii Liceului Unirea, pe care l-a absolvit ca șef de promoție, încercând să le împărtășească toate minunățiile matematicii pe care le stăpânea ca nimeni altul! Drum lin, Domnule Profesor Tănăsescu, Vă mulțumim pentru tot!“, sunt cuvintele directorului Colegiului Unirea, prof. Cornel Noană, ca omagiul adus prof. Tănăsescu.

Dintre elevii săi din ultima parte a vieții amintim gemenii Ariton, Andra Mircea și Răvan Matișan, toți elevi ai Colegiului Național Unirea.

Dumnezeu să-l odihnească!

1 Response pentru “A murit profesorul Tănăsescu!!!”

  1. Carmen says:

    Drum lin catre lumina , domnule profesor! Cei care te-au cunoscut nu te vor uita niciodata!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.