Spectacol în Piața UNIRII dedicat Zilei Europei!

* Primăria Municipiului Focșani împreună cu instituțiile de cultură din subordine organizează un eveniment cultural special dedicat zilei de 9 mai – Ziua Europei * România a aderarat la Uniunea Europeană, la data de 1 ianuarie 2007 * Ediția din acest an a Zilei Europei are loc la 45 de ani de la primele alegeri europene din 1979 și cu puțin timp înainte de alegerile europarlamentare care se vor desfășura în perioada 6-9 iunie *

Joi, 9 mai 2024, de la ora 19.00, primăria municipiului Focșani îi invită în Piața Unirii pe cetățenii municipiului Focșani să participe la un spectacol muzical, coregrafic și literar dedicat culturii popoarelor europene. Cu această ocazie, în Piața Unirii vor avea loc recitaluri muzicale pregătite de artiștii Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, ai Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” și de elevii Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”. De asemenea, actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” vor susține momente poetice din lirica europeană.
„Rolul comunităţilor locale este imens, o construcţie europeană sustenabilă ȋnsemnând, ȋn primul rând, o mare comunitate solidară şi uniform dezvoltată, formată din entităţi locale care lucrează și se dezvoltă ȋmpreună. Suntem mândri să fim parte din acest proces, iar Focşaniul face paşi mari pe calea dezvoltării și modernizării, a afirmării naţionale şi europene“, se spune în comunicarea primăriei mun. Focșani.
Ziua de 9 mai marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Semnată la 9 mai 1950, propunerea lui Robert Schuman a reprezentat piatra de temelie a cooperării în Europa și a păcii pe continentul nostru. Ziua Europei este un simbol al deschiderii, transparenței, democrației și unității UE.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.