Aparat pentru suport respirator donat de SALVAȚI COPIII Spitalului Județean Sf. Pantelimon!!!

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi aparatură în valoare de 21.300 de euro către secțiile de neonatologie ale spitalelor Focșani și Bacău. Echipamentele donate au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Astfel, dacă maternitatea vrânceană fost dotată cu un aparat pentru suport respirator, spitalului județean Bacău i-au revenit două monitoare ale funcțiilor vitale și un pulsoximetru.

Mariana Oprea, șefa secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Focșani, a explicat importanța echipamentului instalat: „în ultimii ani, indicele mortalității infantile pe județ este în scădere. Acesta este o mândrie pentru noi ca medici și se datorează, în mare parte, faptului că am beneficiat de metode de tratament și echipamente moderne. Mulțumim pe această cale Organizației Salvați Copiii, care ne-a ajutat cu un aparat pentru suport respirator mobil, ce poate fi folosit inclusiv în sala de nașteri. Acest aparat este prima șansă la viață pentru copiii care se nasc cu hipoxie sau asfixie perinatală, detresă respiratorie neonatală, malformații congenitale de cord, greutate mică și extrem de mică la naștere”. În 2013, în maternitatea Spitalului „Sfântul Pantelimon” Focșani au avut loc 2.322 de nașteri, din care peste o zecime au fost premature.

Reamintim că România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul Uniunii Europene, cu o rată de 9 la 1.000 de nou-născuţi vii, faţă de media europeană de 4,1 la mie. Conform datelor furnizate de INS, aferente anului 2012, în Bacău, rata mortalităţii infantile este de 12 ‰, iar în Vrancea, de 10,1 ‰. Potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin echiparea maternităţilor cu echipamente medicale performante.
„Mortalitatea infantilă rămâne o pată pe obrazul României. O pată care, așa cum au arătat-o acțiunile Salvați Copiii din ultimii ani, poate fi înlăturată în timp, cu ajutorul fiecăruia dintre noi. Speranța noastră este să reușim să strângem suficiente fonduri și pe viitor pentru a ne putea întoarce aici cu noi echipamente care să ofere o șansă la viață sutelor de copii născuți înainte de termen în”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.
În cursul anului 2013, Salvaţi Copiii a reuşit să modernizeze, prin campania pentru reducerea mortalităţii infantile „Bun venit pe lume”, 18 maternități şi secţii de nou-născuți. Datorită generozității companiilor și persoanelor fizice, în acest an se vor investi 2.730.000 de lei în dotarea altor 29 de maternități și secții de nou-născuți din Pitești, Bacău, Brașov, București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Piatra-Neamț, Petroșani, Roman, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca, Oltenița și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate.

Mulţumiri susţinătorilor noştri: Dorna, GSK România, Raiffeisen Bank, Reckitt Benkiser, Howard Johnson Grand Plaza, Gazprom, BNP Paribas Lease Group, La Fântâna, Create Direct, Dona Nina, Maiocci, Manpower Romania, Maccaferri Romania, Canah Internaţional, Eldomir Impex, Melspring Romania, ODU Romania Manufacturing, Picară Trading, Electric Plus, Mecanoconstructii, Air BP Sales Romania, Carioca Studio, Dennemeyer Associates, Eurosiloz, Fast Connection Trading, Mig Vas Distrubutie, Omnitech Industrial Machines, Romfract Spedition, Shopmania Net, Sky-XS Aircargo, Tuboscope Vetco GMBH Celle Germania, Coface Bois Colombes, Inbox Marketing, SDS Group, Best jobs, Cafmin, Confort 2000, Euroglass, Locacombine, Olive Studio, Simus Trading, Societatea de investiţii financiare, Top Nutrition, Vitprest, Promenada, Realitatea TV, TVR, Eventures, CFR Călători, CFR S.A, METROREX, Cocor Media, Lemon Design, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Evo Media, Vision Media Plus, precum și altor companii care au ales să susțină acest demers.

Mulţumiri speciale: Amalia Năstase, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Răzvan Simion, Dani Otil, Laura Cosoi, Ioana Ginghină, Sonia Argint, Inna, Jojo, Mihai Morar, Cristian China-Birta, Ana Nicolescu, Antonia, Dan Teodorescu & Trupa Taxi, Delia Matache, Smiley, Sore, Connect-R, Anca Lungu, Dragoș Chircu, Melania Medeleanu.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 24 de ani de activitate, peste 1.007.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.