Consultări pentru traseul viitorului drum expres Tișița – Albița

La Consiliul Județean Vrancea a avut loc astăzi o întâlnire pe tema construirii drumului expres Tișița – Albița, care traversează județul Vrancea în zona Mărășești. La consultarea organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au participat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, prefectul județului – Marius Iorga și reprezentanții tuturor instituțiilor publice și ai companiilor de utilități care interferează cu construcția acestui drum de mare viteză, respectiv Primăria Garoafa, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Compania de Utilități Publice, Transelectrica.
”Este o consultare necesară în vederea realizării unui drum important, care pornește din Vrancea, de la Tișița. Aveți toată deschiderea din partea Consiliului Județean Vrancea, ca întotdeauna, suntem un partener pentru ca această investiție să fie realizată cât mai repede, în cele mai bune condiții”, a afirmat vicepreședintele Ionel Cel-Mare.
În acest moment, CNAIR este la stadiul elaborării Studiului de Fezabilitate, următoarele etape fiind proiectarea și execuția drumului. Proiectul ce vizează construirea Drumului Expres Tișița – Bârlad – Albița, ce leagă Uniunea Europeană de Republica Moldova, are ca scop realizarea unei legături rutiere între cele două capitale, București și Chișinău, tronsonul fiind situat pe rețeaua rutieră TEN-T globală, fiind un proiect de importanță strategică. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.