Pompierii au început montarea detectoarelor de CO2!

* În data de 30 aprilie a.c., pompierii militari și voluntari vrânceni au început montarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon în locuințele care reprezintă un risc ridicat din punct de vedere al securității împotriva incendiilor, din cauza surselor de încălzire și nu numai * Campania națională ”Detector pentru Viață”, derulată de către Departamentul pentru Situații de Urgență și susținută de E.ON și DELGAZ GRID continuă și săptămâna aceasta în județul Vrancea *

În acest sens, peste 200 de astfel de detectoare au fost instalate în locuințele vrâncenilor din comunele Cotești, Nănești, Păunești, Ruginești, Străoane, Tătăranu, Țifești și Vidra, urmând ca, în perioada următoare, să fie instalate și în alte comune din județ. Inspectoratul pentru Situații de Urgență facm cunoscut faptul că, în cadrul campaniei ”Detector pentru Viață”, în județul Vrancea vor fi montate 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, iar la nivel național vor fi instalate 10.000 de detectoare, din care 7.500 de fum și 2.500 de monoxid de carbon. Județele în care sunt instalate aceste dispozitive de alarmare sunt: Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Această campanie încearcă să aducă în atenția populației importanța prevenției și responsabilizarea cetățenilor în a avea o locuință sigură. Protejarea familiei și a bunurilor este un deziderat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență dar și unul al fiecărui pompier care, la fiecare intervenție face tot posibilul ca pagubele să fie minime și, cel mai important să protejeze și să salveze viața cetățeanului.
Prin mijloace simple și nu foarte costisitoare în comparație cu posibilele urmări ale unui incendiu de exemplu, fiecare dintre noi putem să contribuim la a avea o locuință sigură, la protejarea membrilor familiei, a persoanelor dragi și a vecinilor.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.