Aplicaţie românească, cumpărată de Twitter!!!

Aplicaţia Summify, creată de programatorii români Mircea Paşoi şi Cristian Strat cu ajutorul unei finanţări canadiene, a fost achiziţionată recent de Twitter. Aplicaţia oferă soluţie la surplusul de informaţie de pe Internet. Adică face un rezumat al informaţiilor utile pentru utilizator şi i le trimite prin e-mail. În practică, Summify alcătuieşte un rezumat cu cele mai importante ştiri şi articole postate de prietenii tăi de pe Facebook, Twitter, cei conectaţi cu tine pe LinkedIn şi Instagram şi pe feed-urile RSS.

Utilizatorii care s-au înscris deja vor primi în continuare rezumatele zilnice. Însă, înscrierea de noi utilizatori a fost oprită. „În curând ne vom muta la San Francisco, pentru a lucra în birourile Twitter. Ne vom alătura echipei Twitter Growth (echipa de dezvoltare) şi vom continua să căutăm căi pentru a ajuta oamenii să găsească rapid ştirile relevante pentru ei”, scriu cei doi pe site-ului summify.com.. Aceştia au explicat şi de ce au acceptat oferta Twitter. „Cum sute de milioane de oameni folosesc Twitter, ne-am dat seama că este cea mai bună platformă pentru a prezenta viziunea noastră în faţa întregii lumi. Cum Twitter împărtăşeşte viziunea aceasta, alăturarea noastră la Twitter este mai mult decât motivată”, se mai arată în comunicat. În scurt timp, aplicaţia Summify va fi închisă, urmând, probabil, să fie integrată pe Twitter cât de curând.
Cei doi programatori români, Mircea Paşoi şi Cristian Strat, sunt doi foşti olimpici români la informatică. Înainte de a pleca în Canada pentru a pune la punct Summify, cei doi au co-fondat proiecte de succes ca infoArena şi balaur.ro.. Cristian Strat a refuzat chiar un job bine plătit pentru gigantul Internetului, Google, mizând pe succesul unei aplicaţii proprii. Împreună cu Mircea Paşoi, avea să primească finanţare pentru Summify de la canadienii de la BootUp Labs. Cei doi au ajuns pe lista celor mai promiţători tineri români fondatorii a trei start-up-uri, în topul 30 sub 30, realizat de revista „Forbes”, care au atacat, sau se pregătesc să atace, industria de tehnologie fix în inima ei, în SUA.

1 Response pentru “Aplicaţie românească, cumpărată de Twitter!!!”

  1. Orășeanu Valentin says:

    Felicitări romanilor nostri, care reusesc a ne face cunoscuti peste hotare!

    Încă odată, sunt mâdru c-ăs roman!

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.