Arborii seculari din Focșani prezentați publicului

* De Ziua Mondială a Mediului Înconjurător primăria Focșani vă invită să descoperiți arborii seculari din Focșani, dar și poveștile lor * Turul ghidat va începe la Școala ”Duiliu Zamfirescu”, de la ora 16.20, unde se află un stejar secular cu o vârstă de aproximativ 500 ani *

Primăria Municipiului Focșani vă invită, luni, 5 iunie, la un tur ghidat organizat prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică pentru a promova arborii seculari din orașul nostru și poveștile acestora. Evenimentul va fi organizat pentru a celebra “Ziua Mondială a Mediului Înconjurător”.
Poveștile cu parfum de Focșani vor fi dezvăluite de ghidul Florin Sima și de Venera Arvinte, expert în patrimoniu local. Arborii seculari vor fi prezentați de către Mirela Ciocârlan, din cadrul Serviciului Spații Verzi, DDSP Focșani.
Turul ghidat va dura aproximativ o oră și se va încheia în Parcul Bălcescu, unde focșănenii sunt invitați la “teatru în parc” cu Trupa de Teatru ”Protha” care va juca piesa ”Wanda”, o dramatizare și adaptare semnate Mihaela Michailov şi Radu Apostol, după “O sută de rochii” de Eleanor Estes.
Cu ”Wanda”, Trupa de Teatru ”Protha” a câștigat, în 2021, Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret “Gr. V. Birlic”. În 2023, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului de Piano di Sorrento “Journées du jeune théâtre international francophone”, în Sorrento, Trupa de Teatru ”Protha” a prezentat spectacolul ”Wanda” și a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol al festivalului cu piesa „Le bizzare incident du chien pendant la nuit” după Mark Haddon.
Extrapolând, ”Wanda”, personajul principal al piesei regizate de Cătălin Sfârloagă, poate fi oricând asemuit cu natura care, zilnic, este agresată de intervențiile indiferente ale omenirii.
Ziua Mondială a Mediului Înconjurător a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al “Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite (UNEP), având la bază în fiecare an o temă recomandată.
Anul acesta, pe 5 iunie, se promovează ideea ”o zi fără plastic”. Aceasta este o oportunitate de a sărbători mediul înconjurător și de a lua măsuri pentru a reduce deșeurile din plastic. Alegând materiale alternative și reducând dependența de plasticul de unică folosință, putem avea un impact pozitiv asupra mediului.
Pe lângă o serie de campanii de sensibilizare, precum Turul Ghidat din 5 iunie 2023, Primăria Municipiului Focșani face constant demersuri de protejare a mediului!
Din decembrie 2022, în Municipiul Focșani au fost puse în circulație primele autobuze electrice dintr-o flotă care va număra, la final, peste 50 de astfel de vehicule verzi.
Din mai 2023, Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani au implementat campania Vinerea Verde!
Prin acest proiect municipalitatea își propune să stimuleze utilizarea mijloacelor de transport public, astfel încât focșănenii să renunțe la deplasarea cu autoturismul personal.
Scăderea numărului de autovehicule aflate în circulație va reduce blocajele în trafic și va reduce poluarea din Municipiul Focșani! Gratuitatea nu se aplică pentru traseele din afara Focșaniului. Este vorba de traseele 1, 14, 20 C, 20 O, 21, 22, 23 și 24.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.