Astăzi au început înscrierile pentru bacalaureat!!!

Astăzi au început înscrierile la examenul de bacalaureat. În intervalul 28-30 mai absolvenţii claselor a XII-a se vor înscrie la prima sesiune de examen. Urmează ca pe 1 iunie să se încheie cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a. Peste numai două săptămîni, între 11 şi 13 iunie se va face evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, între 13 şi 15 iunie va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 18 şi 22 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 25 şi 27 iunie. Pe 2 iulie, absolvenţii claselor a XII-a vor susţine prima probă scrisă la Limba şi literatura română, pe 3 iulie proba la Limba şi literatura maternă, iar pe 4 iulie, proba obligatorie a profilului. Ultima probă va fi pe 6 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie, pe 9 iulie se vor depune contestaţiile, între orele 08.00 şi 12.00, iar pe 13 iulie se vor afişa rezultatele finale.

* Prima probă scrisă la bacalaureatul special *

Aproape 900 de olimpici din toată ţara susţin astăzi prima probă scrisă, la limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 29 mai, pe 30 mai proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 31 mai limba şi literatura maternă pentru elevii olimpici aparţinînd minorităţilor naţionale. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (pînă la ora 18.00), iar depunerea contestaţiilor în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 – 22.00.
Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale. Bacalaureatul special se susţine la Bacău, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu – Karpen”. La sesiunea specială a examenului de bacalaureat participă absolvenţii de liceu înscrişi în loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale sportive sau pe discipline.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.