Campusul profesional integrat liceal și universitar din Vrancea acceptat la finanțare prin PNRR

* Proiectul depus de Consiliul Județean Vrancea pentru construirea unui campus profesional va fi finanțat din fonduri europene în cadrul Programului pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual, componentă a PNRR * Suma accesată din fonduri europene este de 𝟐𝟏 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 (peste 100 milioane lei) *

”Pentru ca o societate să se dezvolte este nevoie să investim în copii, în educația lor. Vrancea trebuie să-și țină copiii acasă, să le ofere condiții pentru a-și finaliza studiile și oportunități de angajare. Primul pas a fost făcut în momentul în care Consiliul Județean Vrancea a oferit condițiile necesare pentru a-și desfășura activitatea celor două mari instituții de învățământ, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași și Universitatea din București. Astăzi se face încă un pas, unul uriaș, prin faptul că proiectul campusului integrat pentru învățământ dual a fost admis la finanțare”, a declarat Catalin TOMA, președintele Consiliului Județean Vrancea, inițiatorul acestui proiect.

Campusul școlar și universitar va fi construit în Focșani pe o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie.

Campusul profesional integrat va fi gestionat de Consorțiul pentru învățământ dual format din: Consiliul Județean Vrancea, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din București, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”, Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani, SC Simiz Fashion SRL).

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.