Carrefour și Green Group au lansat la Focșani prima stație SIGUREC, sistemul inteligent de preluare separată a deșeurilor reciclabile!!!

Green Group în colaborare cu Grupul Carrefour România au inaugurat joi, în parcarea Carrefour Focșani, prima stație SIGUREC din oraș, sistemul inteligent de preluare a deșeurilor direct de la consumatori. La eveniment a participat şi Marius Iorga, viceprimar al Focşaniului În acest moment, în țară funcționează 12 aparate SIGUREC, trei la București şi câte unul la Brașov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iași, Suceava, Pitești, Brăila, Buzău.

”Am pornit această caravană, alături de partenerul nostru strategic Grupul Carrefour România, pentru că vrem să ajungem cât mai aproape de consumatorii direcți, cei pe care îi așteptăm să predea o cantitate cât mai mare de deșeuri și care vor fi recompensați cu vouchere valorice de cumpărături”, a declarat Constantin Damov, Fondator Green Group România.

Odată cu lansarea noii stații SIGUREC, clienții Carrefour Focșani vor putea aduce pentru reciclare peste 10 tipuri de deşeuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipiente din sticlă, echipamente electrice şi electronice uzate, baterii, hârtie, carton, folii de plastic, recipiente de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igienă, ambalaje de șampoane etc).
Cel mai modern sistem de preluare selectivă a deșeurilor existent la ora aceasta în România, SIGUREC oferă recompense sub forma unor vouchere de cumpărături valabile în hipermarketurile Carrefour. De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon de reducere de până la 80 de lei, în funcție de greutate. Totodată, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 15 bani, iar sticla 1 ban. Valoarea deșeurilor este returnată sub forma unor bonuri de reducere la cumpărături, în funcție de cantitatea colectată. Materialele reciclabile ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

„Prin această nouă lansare, continuăm proiectul pe care l-am inițiat la Buzău în 2013. Împreună cu partenerul nostru strategic, Carrefour România, ne aşteptăm ca din stația din Suceava să avem rezultate foarte bune în preluarea deșeurilor de la consumatori, ajungând la aproximativ 50 de tone PET, 200 de tone de hârtie/carton și 120 de tone de echipamente electrice și electronice în primul an de funcționare”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group. „La maturizarea proiectului, după 1 an de funcționare, estimăm că aceste cantități vor înregistra creșteri lunare mai mari”, a continuat acesta.

„Carrefour România s-a angajat, prin politica sa de dezvoltare sustenabilă să contribuie la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea. Acțiunile noastre au o amploare mai largă, acestea cuprinzând, pe lângă gestionarea responsabilă a resurselor magazinelor noastre, oferirea de soluții pentru ca locuitorii orașelor cu hipermarketuri Carrefour să poată contribui la crearea unui mediu mai sănătos prin colectarea selectivă a deșeurilor”, a declarat Florin Căpățână, Director Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționale Carrefour România.

Totodată, stațiile de colectare SIGUREC oferă utilizatorilor posibilitatea de a susține activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deșeuri la SIGUREC, pot alege să transfere valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru persoanele care suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață.

Prin parteneriatul dintre Green Group și Carrefour România, containerele inteligente de colectare SIGUREC vor fi amplasate până la începutul anului 2015 în fiecare oraș în care există hipermarketuri Carrefour.

Despre Green Group: Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deşeurilor din România, ce cuprinde companiile GreenTech SA – reciclează deşeurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibră sintetică poliesterică şi bandă din PET 100 la sută reciclat, GreenWEEE International SA- tratează şi reciclează deşeurile electrice şi electronice, GreenLamp Reciclare SA – tratează şi reciclează deşeurile de echipamente de iluminat uzate, GreenGlass – cea mai mare fabrică de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est.

Despre Carrefour: Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viața de zi cu zi. În fiecare zi, acesta primește în magazinele sale peste 10 milioane de clienți din lumea întreagă, oferindu-le o gamă largă de produse și servicii la prețuri echitabile.
În România, Grupul Carrefour numără 162 de magazine dintre care 26 hipermarketuri ‘Carrefour’, 81 supermarketuri ‘Market’, 47 magazine de proximitate ‘Express’, 7 magazine de proximitate ‘Contact’ și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.