CIOLACU și CIUCĂ pelerinaj la autostradă!

* Marcel CIOLACU – prim ministrul României, Sorin GRINDEANU – ministrul Transporturilor și președintele Senatului Nicolae Ionel CIUCĂ au verificat astăzi stadiul lucrărilor la Autostrada Moldovei A7, oficialii susținând declarații de presă pe Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni, în zona localității Adjud * La fața locului au mai fost Dorinel UMBRĂRESCU – patronul UMB, vicepreședintele Camerei Deputaților – Lucian BODE, prefectul Nicușor HALICI, vicepreședintele CJ Vrancea Ionel CEL MARE, primarii din Focșani – Cristi MISĂILĂ și Adjud – Florin NECHIFOR, europarlamentarul Dragoș BENEA *

Potrivit ministrului Transporturilor – Sorin GRINDEANU loturile dintre Buzău – Focșani sunt în stadii de realizare între 30-50%, cu șanse mari de a fi finalizată în acest an iar Focșani-Bacau între 10-40% stadii de execuție cu șanse mari ca la sfârșitul anului, secțiunea de la Adjud să fie dată în circulație.
„Este pentru prima oarci când, cu certitudine, Moldova va avea autostrada. Dacă constructorul va menține ritmul lucrărilor, până la sfârșitul anului vom deschide circulației aproximativ 148 de kilometri. Este o veste extraordinară. Nu exista niciun metru de autostradă pe autostrada Moldovei, când am hotărât să venim în această coaliție. Nu vorbim de promisiuni, vorbim
de certitudini. Este o promisiune, o obligație pe care România și-a asumat-o prin PNRR. A7 este integral finantațată din fonduri europene prin PNRR. Prin PARR avem aproape 30 de miliarde, prin exercifiul financiar actual, aproximativ 46 de miliarde. Sunt cele mai consistente fonduri, cele mai consistente reforme prin care trebuie treacă România“, a declarat primul ministru Marcel CIOLACU.

„Dincolo de faptul că este așteptată de către cetățeni, A7 reprezintă cel mai important obiectiv de infrastructură al țării în momentul de față și ea va asigura, pe lângă multe altele, fluidizarea traficului. Cu certitudine, vom avea o altă perspectivă din punct de vedere al fluidizării tuturor activităților, pentru mediul de afaceri, pentru tot ceea ce poate să însemne investiții noi, servicii conexe. Deci, beneficiile pe care un astfel de obiectiv le aduce sunt absolut evidente”, a afirmat președintele Senatului, Nicolae CIUCĂ.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.