Echipele de la Edmond NICOLAU și Liceul de ARTĂ au strălucit la BOOVIE!

* Cele două echipe vrâncene, BaseBook Team – Colegiul Tehnic Edmond NICOLAU și SoUldiers – Liceul de Artă „Ghe. TATTARESCU“, au câștigat premiul al doilea pentru fiecare dintre ele, în cadrul Festivalul internațional de book-trailere Boovie 2023, Brașov * Anul acesta Festivalul a ajuns la a opta ediţie și s-a desfășurat la Brașov după ce, edițiile anterioare, au avut loc la Focșani * Doi vrânceni managerul Centrului Cultural Vrancea, Bogdan TRIFAN și actorul Vlad BASARABESCU au a susținut două workshopuri foarte apreciate și anume IDENTITY (B. Trifan) și Public Speaking (V. BASARABESCU) *

BaseBook Team adică Eduard OLTEANU, Andrei HEREPEANU, Ionuț CÎRC, Maria JUGĂNARU, Alexia PATRICHE, Miruna PETREA, Răzvan CHIRIAC, Sebastian BREZAN, Mario TÎLVĂR, Vanssa Yazmin POPESCU, Rareș VLĂSCEANU au fost coordonați de prof. Doina BOBOC și Nicoleta HURMUZACHE iar premiul II a fost primit pentru trailer-ul cărții „Paturi Oculte“ (secțiunea BOOVIE).

SoUldiers adică Marina PAMFIL, Ana-Maria MUȘOIU, Andra TONTOROIU, Andrei SAVA, Bogdan CREȚU, Cătălin VÂRLAN, George DUMITRU, Paul GHERMAN, Sebastian CUCU, Sofia NEAGU, Maria SPÎNU au fost coordonați de prof. Doina BOBOC și Radu POCOVNICU iar premiul II a fost primit pentru trailer-ul cărții „Toate viețile pe care nu le-am trăit“ (secțiunea BOOVIE).

Câștigătoarea Marelui Premiu al Festivalului de book-trailere Boovie 2023 a fost echipa „Spirit de Spirist” de la Colegiul Național ”Spiru Haret” din București. Liceenii bucureșteni au primit Trofeul Boovie pentru trailerul realizat după cartea ”Toate viețile pe care nu le-am trăit” de Anuradha Roy. La Gala Boovie de joi seară au fost acordate și marile premii ale juriului pentru interpretare, imagine, montaj, coloană sonoră originală, regie și costume/ scenografie, atât la categoria gimnaziu cât și la liceu.

BOOVIE este festivalul-concurs în care elevii transformă cărțile în trailere, care a fost creat de profesoara de limba și literatura română Carmen ION cu scopul de a-i motiva pe elevi să citească. Competiția cuprinde cinci secțiuni standard și o secțiune în afara concursului:
BOOVIE Kids – pentru elevi de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a). Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs. Aceasta este marea noutate a competiției din acest an.
BOOVIE Junior – pentru elevi de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a/ a IX-a, pentru țările în care clasa a IX-a este aferentă gimnaziului. Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
BOOVIE – pentru elevi de liceu. Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
BOOVIE+ – secțiune din domenii diferite, non-literare/non-epice sau conexe cu disciplinele studiate la școală, pentru elevi de gimnaziu și de liceu. La această secțiune sunt acceptate producțiile sub formă de animație și scenariile proprii; cuprinde o singură carte.
ExtRO BOOVIE – secțiune destinată elevilor români din diaspora și elevilor străini; aceștia vor alege o carte din concurs, în conformitate cu ciclul de învățământ căruia îi aparțin;
TRAILERUL DE BUZUNAR – secțiune în afara concursului, la care se pot înscrie, cu respectarea acelorași condiții, echipele care nu s-au încadrat în perioada oficială de înscriere sau cele care nu respectă numărul minim de membri, ori alte articole din Regulament.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.