Fermierii pot depune cereri pentru motorină!!!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă fermierii vrânceni că, în cursul acestei luni, se depun cererile motorină cu acciză redusă pentru anul 2012.

Cererea de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare se depune la centrul APIA, pe raza căruia se află exploataţia agricolă pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde a fost depusă cererea de plată pentru sprijinul pe suprafaţă.

Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc mai multe condiţii, în funcţie de sectorul (vegetal, zootehnic sau îmbunătăţiri funciare) în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, fermierii trebuie să fie înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu suprafeţele de teren pe care le exploatează sau în Registrul agricol, Registrul plantaţiilor viticole sau alte evidenţe funciare. Ei trebuie să fie înregistraţi în Registrul naţional al exploataţiilor (RNE) al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor cu efectivele de animale sau să deţină document de autorizare sanitară veterinară pentru păsări/familii de albine/viermi de mătase. Suprafaţa totală de teren trebuie să fie de minimum un hectar, iar suprafaţa parcelelor agricole trebuie să fie de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

O altă condiţie este ca fermierii să utilizeze instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice. Beneficiarii nu trebuie să fie în dificultate financiară în sensul liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea firmelor aflate în dificultate, respectiv persoane care constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare. Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către centrul APIA judeţean în termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.