Focșani: Recital de muzică camerală – TOP 5 România

* Primăria Municipiului Focșani, în parteneriat cu Colegiul Național ”Unirea” și Asociația Culturală INNOVARTE vă invită vineri, 19 ianuarie 2024, la un eveniment cultural de excepție – „TOP 5 ROMÂNIA” *

De la ora 17.00, prietenii Municipiului Focșani, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un recital cameral de muzică românească la sala de festivități a Colegiului „Unirea” care va fi dedicat celor mai faimoși 5 muzicieni români din toate timpurile – Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Dinu Lipatti.
Proiectul intitulat „TOP 5 ROMÂNIA” dezvoltă o abordare originală a tendinței de includere a unor valori fundamentale ale culturii într-un sistem de comunicare accesibil și atractiv mai cu seamă pentru publicul tânăr.
Clasamentul celor mai faimoși 5 muzicieni români din toate timpurile, personalități de renume mondial ale muzicii românești, a fost realizat pe baza unor informații istorice și date statistice bine documentate.
Aceste concluzii vor fi expuse în cadrul unui program cultural deosebit de variat și atractiv, bazat pe un repertoriu de recital alcătuit exclusiv din creații muzicale ale celor 5 compozitori, completat cu informații inedite din biografiile acestor personalități, cu materiale video și elemente interactive. În acest sens, în fiecare dintre zilele în care vor avea loc evenimentele amintite, pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului va fi lansat câte un videoclip al uneia dintre creații muzicale incluse în program, o formă de promovare a muzicii românești devenită deja o marcă a celor doi protagoniști ai proiectului.
Alături de Primăria Municipiului Focșani și Colegiul Național „Unirea” din Focșani, în această serie de evenimente culturale dedicate Zilei Culturii Naționale mai sunt incluse Centrul Cultural Local „Ion Vinea” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu din Giurgiu, Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava” din București, Fundația Pelin și Ateneul Tecuci precum și Școala Gimnazială nr. 13 „Mircea cel Bătrân” și Filarmonica din Pitești.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.