[IMPORTANT] O noua declaratie destinata contribuabililor cu norme de venit din domeniul agricol!!!

Venitul net din activităţile agricole prevăzute la art. 71 lit. a) – c) din Codul Fiscal se stabileşte pe bază de norme de venit, în cazul în care contribuabilii nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real.
x
În vederea stabilirii normelor de venit, persoanele fizice declară în formularul 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit”, o serie de informaţii privind activitatea desfăşurată, referitoare la natura activităţii, suprafaţa cultivată, încadrarea localităţii în zone de fertilitate etc.
x
Având în vedere propunerile transmise de Direcţia Legislaţie Impozite Directe şi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fundamentate pe baza situaţiilor prezentate de Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, din care rezultă faptul că, veniturile realizate din activitatea de cultivare şi valorificare a florilor, legumelor şi zarzavaturilor sunt influenţate de tehnologia de cultură, s-a impus detalierea activităţilor respective în funcţie de acest criteriu.
x
Proiectul de ordin propune ca, în conţinutul formularului 221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit”, aprobat prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012, activităţile privind cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor să se detalieze în funcţie de următoarele tehnologii de cultură: sere, solarii şi sistem irigat.
SURSA http://www.econtabil.info/2012/04/important-o-noua-declaratie-destinata.html

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.