Începe BAC-ul! Luni proba scrisă la Limba română!

* Aproximativ 2.000 de absolvenți vrânceni ai claselor a XII-a și a XIII-a vor susține luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat * Probele scrise încep la ora 9.00 iar candidații pot intra în săli începând cu ora 7.30 * Marți, 27 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, unde este de așteptat ca Matematica să fie cap de afiș, iar miercuri cea la alegere în funcție de profil * Timpul de rezolvare al subiectelor este de 3 ore * Cine este prins trișând este dat afară din sală și nu mai are dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat *

Programul probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an este următorul:
26 iunie 2023: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă

27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă

28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă

29 iunie 2023: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00

4—6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor

7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale

Vă reamintim faptul că probele de competențe digitale, parte a examenului de Bacalaureat, au fost echivalate ca urmare a grevei profesorilor.

* Cine trișează este dat afară din examen *

Este interzisă introducerea în sălile de examen a ghiozdanelor și genților de orice tip, precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări.
Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Candidații surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

* Mesajul conducerii ISJ Vrancea *

„Dragi candidați la Bacalaureat,
🔺Cu o zi înaintea examenului național de bacalaureat, ce încheie o etapă importantă în parcursul vostru educațional, gândurile noastre bune se îndreaptă către voi. Vă înțelegem emoțiile și presiunea pe care le resimțiți în acest moment, dar avem convingerea că sunteți capabili să realizați lucruri extraordinare și să vă împliniți aspirațiile. Amintiți-vă că succesul vine însoțit de o pregătire temeinică și de încredere în propria voastră valoare, iar bacalaureatul este doar unul dintre momentele semnificative din viața voastră. În această etapă, nu uitați că sunteți însoțiți de profesori și de cei dragi, care vă susțin necondiționat.
🔻Ați parcurs o perioadă lungă de învățare și pregătire, iar acum este momentul să vă puneți în aplicare cunoștințele și abilitățile acumulate.
📌În timpul examenului, păstrați o atitudine pozitivă și încrezătoare❗️
📌Fiți atenți la instrucțiunile primite și alocați timpul corespunzător pentru fiecare sarcină❗️
📌Citiți cu atenție întrebările și gândiți înainte de a răspunde❗️
📌Gestionați-vă eficient timpul și încercați să vă mențineți concentrarea pe tot parcursul examenului❗️
🔺Nu uitați că nu doar rezultatul final contează, ci întregul proces de învățare și dezvoltare prin care ați trecut. Indiferent de rezultatul examenului, avem convingerea că sunteți capabili să vă construiți frumos viitorul.
🔻Vă dorim tuturor să aveți o minte limpede, să vă folosiți cunoștințele acumulate în mod eficient și să răspundeți cu înțelepciune și argumente bine fundamentate la fiecare cerință a examenului. Fie ca rezultatele voastre să vă reflecte adevărata valoare și să vă deschidă porțile spre viitoarele voastre aspirații și obiective!
Cu toată încrederea în voi,
Echipa Inspectoratului Școlar Județean Vrancea“

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.