Investiție de jumătate de milion de lei pentru combaterea inundațiilor!

* Prefectul Nicușor HALICI alături de reprezentanți ANIF Focșani, a participat la o vizită de lucru la Stația de pompare-evacuare nr.1 din comuna Vulturu, sat Vadu Roșca * Stația aparține ANIF și este într-un plin proces de modernizare datorită faptului că este amplasată într-o zonă afectată des de inundații *

Având în vedere faptul că zona în care a fost amplasată această stație este una des inundabilă, ultima inundație având loc chiar în anul 2021, autoritățile au decis să refacă complet atât stația, cât și canalele din zona Vadu Roșca, infrastructură construită în anul 1978. Investiția are o valoare de aproximativ 551.000 lei și constă în refacerea interioară și exterioară a clădirii, refacerea acoperișului, curățarea canalelor de desecare, schimbarea motoarelor de pompare, precum și refacerea conductei principale care momentan este colmatată și care, în caz de nevoie, poate asigura eliminarea apei în sistem gravitațional, cu un debit de 1,5 metri cubi pe secundă.

„Pentru a proteja complet locuitorii din această zonă a județului, este necesar ca această stație să fie funcțională. Investiția este necesar să fie realizată pentru a deseca sau prelua apele excedentare de pe o suprafață de aproximativ 2.400 hectare, precum și pentru irigarea a aproximativ 600 hectare. Momentan, singura sursă de apă din județul Vrancea este canalul Siret-Bărăgan, cu o lungime totală de 24 km, o investiție care se va continua și se va lega direct de canalul de la Vadu Roșca, precum și cu cel de la Biliești și Slobozia Ciorăști“, a declarat prefectul Nicușor HALICI.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.