Jandarmii vrânceni cu ochii pe braconieri!

Perioada de prohibiție pentru pescuit, 9 aprilie – 7 iunie, este în plină desfășurare. În cele 60 de zile ale prohibiției generale, respectiv 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, este interzis pescuitul comercial, recreativ/ sportiv și familial pe apele interioare conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024. În acest sens, în perioada mai sus menționată, jandarmii vrânceni vor intensifica acțiunile punctuale care au drept scop protejarea fondului piscicol.
Reamintim persoanelor pasionate de acest sport că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să dețină permis de pescuit și să prezinte acest document la solicitarea organelor de control.
De asemenea, pescuitul în perioada de prohibiţie sau în zonele protejate constituie contravenţie și se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.