Liberalul Nicu TĂNASE numit secretar de stat. Primarul Focșaniului, Cristi MISĂILĂ îi bate obrazul!

* Președintele PNL Focșani Nicu Tănase a fost numit secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației * Primarul Cristi Misăilă: Noul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării este cel care, în Consiliul Local, a sabotat dezvoltarea Focșaniului *

Hotărârea de numire în noua funcție a președintelui PNL Focșani, Nicu Tănase, a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare de astăzi, 3 martie. Nicu Tănase va trebui să renunțe, conform legii, la mandatul de consilier local, locul lui în Consiliul Local Focșani. Primul pe lista de candidați PNL pentru Consiliul Local Focșani și care ar putea să-i ia locul lui Tănase este Nicolae Răduță. „ Astăzi Premierul României m-a onorat, numindu-mă secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Această onoare o datorez, în primul rând vrancenilor și tuturor colegilor mei de la PNL. Voi merge pentru dezvoltarea României și în mod particular pentru dezvoltarea județului Vrancea. Vă mulțumesc!“, a postat noul secretar de stat Nicu Tănase, pe pagina sa de facebook.

* Primarul Cristi Misăilă: Noul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării este cel care, în Consiliul Local, a sabotat dezvoltarea Focșaniului *

„Proaspăt numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), consilierul local PNL Nicu Tănase este unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai Planului Urbanistic General (PUG) Focșani, document solicitat chiar de către ministerul în conducerea căruia se află de ieri!

Prin adresa nr. 23273/19.02.2021, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a pus în vedere Primăriei Municipiului Focșani să depună “toate diligențele necesare pentru accelerarea elaborării și aprobării Planului Urbanistic General al Focșaniului în condițiile legislației actuale”. La Focșani, demersurile privind continuarea procesului de elaborare și aprobare a PUG-ului sunt blocate de către consilierii PNL-USR, cel mai vehement dintre aceștia fiind Nicu Tănase, numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

La ședința Consiliului Local al Municipiului Focșani din data de 12 februarie 2021, actualul secretar de stat Tanase declara că ”nu ne trebuie niciun PUG!”. Drept urmare, majoritatea PNL-USR NU A VOTAT proiectul de hotărâre prin care se alocau bani pentru continuarea documentației necesare – Studiu Istoric, Studiu Arheologic, Studiu OSPA, aviz SGA, Raport de Mediu etc.

Blocarea elaborării PUG-ului de către PNL-USR afectează atât interesele multor persoane fizice, dar și pe cele ale unor societăți comerciale. Nu mai departe de marți, 2 martie 2021, la audiențe s-au prezentat cel puțin trei persoane din Municipiul Focșani, care mi-au reclamat faptul că, în lipsa noului PUG, sunt nevoite să cheltuiască în jur de 10.000 Euro pentru elaborarea unor PUZ-uri necesare realizării unor locuințe individuale. Sunt cetățeni ai Municipiului Focșani, condamnați de Coaliția Împotriva Focșaniului (PNL-USR)!

Nicu Tănase va trebui să dea explicații, inclusiv Ministrului Dezvoltării, pentru atitudinea sa! Să spună cum va contribui la dezvoltarea României, dacă el nu vrea dezvoltare pentru orașul în care trăiește!? Indiferent de dispute, îi urez domnului Nicu Tănase succes în noua sa demnitate si sper că la viitoarea ședință a Consiliului Local va arăta că înțelege importanța elaborării noului Plan Urbanistic General al Municipiului Focsani și că acesta trebuie dus la bun sfârșit cât mai curând posibil! Sper să înteleagă cu toții că politica se termină acolo unde începe interesul comunității și că nimeni și nimic nu poate fi mai presus de nevoile cetățenilor!“, a declarat primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.