Linie telefonică gratuită pentru neregulile de la bac!!!

* Oricine poate semnala orice neregulă constatată în derularea Bacului la Tel Verde 080080110 * Astăzi elevii vrânceni vor susţine proba obligatorie a profilului – E(c), urmînd ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării – E(d) * Sesiunea a doua de Bacalaureat este monitorizată în Vrancea și de trei reprezentanți ai Ministerului Educației * Elevii vrânceni spun că subiectele de la scris sunt la fel de grele ca în vară *

Şi pentru această sesiune, Ministerul Educaţiei a alocat o linie gratuită Tel Verde 080080110, la care oricine poate semnala orice neregulă constatată în derularea Bacului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte părinţilor că examenul este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocolul profesorilor. Linia de telefon va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00-19.00, începînd cu data de 22 august, după cum au precizat oficialii din Ministerul Educaţiei. Astăzi elevii vor susţine proba obligatorie a profilului – E(c), urmînd ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării – E(d). Elevii vrânceni spun că subiectele de la scris sunt la fel de grele ca în vară. „Subiectele au același grad de dificultate ca cele date la prima sesiune, cea din vară. De data asta am făcut mai bine pentru că nu am încurcat opera, cum s-a întâmplat prima data“, ne-a spus o elevă din Mărășești.

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie. Reprezentanţii ministerului avertizează că este strict interzis accesul candidaţilor în sălile de examen cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor precum şi cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul/comunicare. Introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu. Candidaţii eliminaţi pot susţine din nou examenul de bacalaureat de abia după două sesiuni, în timp ce probele susţinute pînă atunci, vor fi anulate.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.