* Câteva mii de vrânceni au umplut ieri Piața Unirii din Focșani pentru a sărbători Mica Unire * Președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul Vasile Dâncu, ambasadorul Marii Britanii la București – Paul Brummel , consilerul prezidențial Sergiu Nistor, miniștrii Adrian Curaj (Educație), Achim Irimescu (Agricultură) și Marius Bostan (ministrul pentru Societatea Informațională)membri ai Curții Constituționale a României, parlamentari, aleși locali au jucat Hora Unirii la Focșani * Momentul amuzant al zilei a fost furnizat de consilierul prezidenția Sergiu Nistor care a scăpat o foaie din mesajul președintelui Johannis și a fost nevoit să-și întrerupă discursul și să o culeagă de pe jos *
„Astăzi Focșaniul este capitala României, așa cum a fost atunci când Moldova s-a unit cu Țara Românească, aici pe albia istorică a Milcovului!
Astăzi, la o diferență de 157 de ani, ziua de 24 ianuarie este, oficial, zi națională a tuturor românilor!
Avem toate motivele să fim mândri că suntem vrânceni căci aici și nu în altă parte domnitorul Alexandru Ioan Cuza a pus bazele României moderne!
Aici, pe hotar, aducem omagiul nostru celor care au făurit Unirea Principatelor Române și au visat la o Românie Puternică! Atunci şi acum, românii au înţeles că unirea este cea care face puterea şi stă în puterea noastră ca toți cetăţenii care vorbesc şi simt româneşte să trăiască sub acelaşi tricolor şi să fie mândri că sunt români!
Te scoală, române, te strigă iar glia,
Străfunduri de glorii se-ntorc în morminte
Te-așteaptă acasă, demult, România,
Toți frații te-așteaptă în rugă fierbinte!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!“, declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan
“Vedem astăzi că Moldova, din păcate, rămâne în urmă iar România nu poate să rămână indiferentă faţă de această situaţie. Moldova se găseşte astăzi cu o economie care suferă încă de pe urma crizei economice, este o regiune care s-a depopulat masiv în ultima perioada datorită românilor care au plecat în străinătate, investiţii publice sunt puţine. În acest fel riscăm să lăsăm în urma noastră Moldova și cred că este obligaţia clasei politice române, a decidenţilor polici ca împreună să hotărâm un plan de dezvoltare a Moldovei şi să întindem o mână şi să răsplătim generozitatea pe care a arătat-o acum 157 de ani”, a declarat și Călin Popescu Tăriceanu.