Minivacanță în siguranță!

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, alături de personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.

Echipajele de intervenție vor asigura misiunile specifice, în cooperare cu reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Totodată, cadrele Inspecției de Prevenire continuă să desfășoare controale inopinate la obiectivele din județ, în vederea prevenirii evenimentelor care, pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Turiştilor care vor petrece această perioadă în zone de agrement le recomandăm:

✅️Să solicite, la cazarea în hotel, informaţii referitoare la măsurile de prevenire a incendiilor și la modul de comportare în caz de incendiu;

✅️ Să evite crearea de aglomeraţii şi busculade, pentru a nu crea dificultăţi în asigurarea evacuării rapide a persoanelor în caz de incendiu.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire fiipregatit.ro

Cetăţenii au obligaţia să anunţe, imediat, orice incendiu pe care-l observă, sunând la numărul unic 112 şi să intervină la stingerea acestuia cu mijloacele pe care le au la îndemână.

Dorim, tuturor vrâncenilor, să aibă parte de zile plăcute şi liniştite, asigurându-i că, pompierii militari sunt la datorie şi sunt pregătiţi să intervină în orice moment.

Lasa un comentariu

*

LINK-URI RECOMANDATE

PUBLICITATE

Log in - Milcovul.ro © 2010. Toate drepturile rezervate.